Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:16, 21. 11. 2020.

| Društvo

"Pauk" nosi automobile u Knjaževačkoj, građani kažu parkirali tu 10 godina i pitaju zašto kazne sada

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
pauk diže automobile kod Niteksa
Građane zbunilo to što pauk uklanja automobile na mestu gde nema table koja zabranjuje parkiranje na trotoaru; foto: čitalac;

Nišlije koje su parkirale na trotoaru Knjaževačke ulice u blizini bivšeg "Niteksa", protekle nedelje po svoje automobile morale su na depo Parking servisa jer ih je odvezla "pauk" služba tog preduzeća. Vozači su nezadovoljni jer na tom mestu, kažu, vozila parkiraju već 10 godina i pitaju zašto se ova akcija desila tek sada i odjednom, bez ikakve najave ili upozorenja.

Problem nedostatka parking mesta u Nišu traje već dugo, te mnogi umesto na parkinzima svoje automobile ostavljaju na trotoru, odnosno na ulici.

I Nišlije koje žive u delu Knjaževačke kod "Benetona" kažu da već deceniju koriste trotoar za parkiranje i da ih "pauk" nije nosio, te se pitaju šta se promenilo i zašto se sada krenulo sa kažnjavanjem.

Na ovom delu trotoara se vozila parkiraju u poslednjih 10 godina i do sada nije bilo intervencija, osim ako je neko vozilo bilo parkirano u zoni pešačkog prelaza, što u ovom slučaju nije bilo. Znak koji zabranjuje zaustavljanje i parkiranje na kolovozu, nema tablu ispod na kojoj piše "i na trotoaru" kako bi oni koji se tu parkiraju godinama, znali da je zabranjeno. Sve ovo nam govori da zaposleni u Parking servisu u proteklih 10 godina nisu radili posao kako treba ili su u slučaju kao danas malo više pogrešili - kažu građani.

pauk diže automobile kod Niteksa Od nadležnih traže objašnjenja za ove postupke, ali i ravnopravan tretman; foto: čitalac;Građani koji su se obratili Južnim vestima ističu da nepropisno parkirana vozila treba uklanjati, ali kažu da propisi treba da važe za sve građane, bez obzira gde se ko parkirao, koji auto vozi i koje tablice ima na autu.

U poslednje vreme mnogo se više pridaje pažnja perferiji grada i sporednim ulicama, nego centralnim gradskim zonama. Odgovor na to pitanje građani već znaju, a to je da se u centralnim zonama parkiraju džipovi kojima ne sme da se priđe, ali se zato budžet puni sa periferije i to od građana koji jedva sastavnjaju kraj sa krajem, jer njih nema niko da zaštiti i nemaju ni na koga da se pozovu - primećuju građani.

Jednom od odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima zabranjuje se vozaču da se zaustavi, odnosno parkira vozilo na mestu na kome bi ono ugrožavalo bezbednost drugih učesnika u saobraćaju ili predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pešaka.

Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo na trotoaru, osim ako je to dozvoljeno (regulisano) saobraćajnom signalizacijom, i ako na trotoaru, kada je vozilo parkirano, ostane slobodan prolaz za pešake najmanje širine 1,60 metara, koji ne sme biti uz ivicu kolovoza - navodi se u 66. članu ovog zakona.

Zašto se krenulo sa akcijom uklanjanja novinari su pitali Parking servis, ali još nema odgovora.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    10:35 // 5. 12. 2020.

    Pa ljudi neće da parkiraju automobile u svoja dvorišta, već je lakše da ih ostave na trotoaru, a to što majke sa decom i invalidi moraju zbog toga na kolovoz to ih nije briga. Ne kažem samo za ovaj konkretan slučaj, nego za gomilu manjih ulica po Nišu

  • Sasha

    06:44 // 24. 11. 2020.

    I treba. Bravo. Napokon da Nis vrati trotoare. Vecina tih istih mestana ima dvoriste da udje sa kolima ali ih mrzi, gospodje posadile cvece pa gde da im kola unistavsaju pogled, ako curi ulje pa bolje na zajednicku imovinu nego da poprave ta ista kola, itd.
    Bravo. Nije im tatko to ostavio u amanet pa da se bune. Podrzavam.

  • Дупли аршин

    07:23 // 22. 11. 2020.

    Интересантно како су град и Паркинг сервис "решили" паркирање код пијаце Бошко Буха,и како паук не "види" непрописно паркиране у жутој траци,таксисте који заузимају цео тротоар...

    • OkraM

      15:20 // 22. 11. 2020.

      Kao rešili,a posle semafora,preko puta pijace parkiranih koliko hoćeš,klasika za naš sistem rešavanja problema,samo usko ko konju kad staviš amove,ne vidi sa strane,al dobro,napraviše da lepo sada mogu dostavna vozila da se uparkiraju nedeljom i subotom posle podne,buka,vika,kuka,dreka i problem rešen...ali kao rešen,hvala vam što postojite!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: