Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 23. 11. 2012.

| Društvo

Pauk nosio, a vozila vraćana bez naplate

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
parking-znak1.jpg

Čak 1.500 vozila koja je u proteklom periodu pokupio pauk na niškim ulicama, vraćena su vlasnicima bez naplate kazne. Šteta Parking servisa oko 4,5 miliona dinara.

Miloš Banđur, gradski većnik, kaže da su pregledom dokumentacije niškog “Parking servisa” nađene brojne “anomalije u poslovanju”, a jedna od njih je i nenaplaćivanje kazni.

-  1.500 lica je u proteklom periodu podiglo svoja vozila koje je odneo pauk, a nisu platili nadoknadu što je napravilo gubitak Parking servisu od 4,5 miliona dinara - kaže Banđur.

Većnik Banđur kaže da je letimičnim pregledom utvrdio da se uglavnom radi "o javnim ličnostima i uticajnim pojedincima ili o ljudima koji su dobili svoje vozilo nazad na nečiji poziv".

- Iako su svi potpisivali neke izjave da će to nadoknaditi, 1.500 njih to nije učinilio. Evidencija postoji, spiskovi postoje i Parking servis će utužiti sva ta lica - rekao je Banđur.

Zbog ovakvih, ali i drugih gubitaka Parking servis je od Gradskog veća zatražio saglasnost za uzimanje kredita.

Veće je na današnjoj sednici dozvolilo rukovodstvu uzimanje kredita od 20 miliona dinara kojim bi se pokrio minus na bankovnim računima. Kako je obrazloženo 15 miliona će biti utrošeno odmah, a 5 po potrebi, za tehnološke viškove i takse.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marger City

    01:46 // 26. 11. 2012.

    Pre nekoliko dana, ispred Kalce kod Telenora, na nepropisnom mestu (SETALISTU!!!) parkirana 2 vozila. BMW (od ovih novijih) i Audi sa VR ,,custom tablicama''. U tom trenutku prolazi pauk Pasicevom i likovi iz pauka (pandur i radnici) gledaju u ova kola, a ja i drugar se kladimo dal ce da ih dignu ili ne.
    Zastali su 10 tak sekundi pored automobila, nesto pricali, i nastavili put dalje...
    Dal treba jos nesto da kazem?

  • Неко Трећи!

    15:47 // 24. 11. 2012.

    Пошто сам на пракси у Алпини код маргера и возач сам, паркирам сваки пут ауто иза зграде и све се плашим да ми не избуше гуме, тих 5 сати колико сам на пракси, станари зграде... И кад год изађем на паузу испред, сваког уторка, видим паука како иде према Саборној цркви, и увек у себи помислим, сад ће да дигне неког Стојадина, Југа или тако нешто... И сваког пута сам погодио, све дижу аута од људи који једва преживљавају, не смеју да дигну неки ауто од 10 до 20 000евра... :Ѕ

  • Lud zbunjenog

    15:36 // 24. 11. 2012.

    Građani imaju pravo da dobiju na uvid spisak onih koji su na bilo koji način eskivirali troškove pauka, pogotovu što ce to pokazati da na spisku nema sirotinje.Ovo je bruka,sramota,bezobrazluk i svojevrsno ruganje narodu...Dokle,bre?Zar za vas ništa ne važi i zar vi možete sve? Kako vas nije sramota, a bogami i strah od motki ovog napaćenog naroda.AQko neće gradski oci, neka "Južne vesti" objave spisak.

    • igor

      14:27 // 14. 12. 2012.

      Slazem se, eto neka Pedja Blagojevic zatrazi spisak !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: