Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 24. 6. 2015.

| Društvo

"Pauk" ponovo pokuplja automobile oko zgrada

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
pauk
Iz "Parking servisa" kažu da je "pauk" pokupio svega 6 automobila; foto: I. P.

Nakon što su pre oko mesec dana tri "pauka" odnela automobile stanara u Ulici Pariske komune u Nišu, sličan slučaj desio se i jutros kada su bez svojih vozila ostale i Nišlije koje su ih parkirale ispred svojih zgrada na kraju Bulevara Nemanjića.

Iako i sami kažu da znaju da se tu nepropisno parkiraju, stanari nekoliko zgrada blizu raskrsnice sa Ulicom Branka Miljkovića ka Trošarini objašnjavaju da nemaju gde da ostave svoje automobile jer postojeća parking mesta kojima zgrade raspolažu nisu dovoljna.

Nišlija Goran S. kaže da je, prema njegovoj proceni, "pauk" pokupio sva vozila redom na potezu zgrada od 91 do 107 sa trotoara "na kome se ljudi parkiraju 20 godina" jer nemaju gde drugde. 

Ipak, ulica je široka, ima mesta i za pešake, postoji i biciklistička staza koja je uvek slobodna. Ja sam uspeo da na vreme pozovem trojicu komšija da "spasu" svoje automobile, ali svoj nisam. Ovo je krađa! Da li je bilo teško da nas upozore? - pita se ovaj Nišlija. 

Igor Vojinović iz “Parking servisa” rekao je da je jutros u ovom delu grada, na potezu od raskrsnice sa Ulicom Branka Miljkovića do OŠ “Ćele kula”, "pauk" pokupio ukupno 6 automobila.

Vozila su bila nepropisno parkirana na trotoaru, a mi smo samo postupili po nalogu saobraćajne policije. Nije istina da to radimo jer nam trebaju pare. Izlazimo na teren kada god dobijemo nalog da je neko vozilo nepropisno ostavljeno, a ako se tu nalazi još automobila, mi moramo sve da ih pokupimo. Ne možemo samo jedan da odnesemo - kaže on.

Vojinović kaže da ovo preduzeće u saradnji sa nadležnima uskoro treba da završi studiju koja treba da analizira situaciju sa parkinzima u gradu, a između ostalog i oko zgrada.

Nakon što ona bude gotova, zajedno sa Odsekom za saobraćaj će, kaže, predlagati rešenja kako da se reši problem parkiranja “koji kulminira u gusto naseljenim zonama”.


"Pauk" prazni ionako tanke novčanike

Hoće li Grad obeležiti parking mesta i za sugrađane sa Bulevara ili na neki drugi način dozvoliti parkiranje kao što je to nakon pisanja “Južnih vesti” učinjeno u Ulici Pariske komune, u Odseku za saobraćaj zasada nismo uspeli da saznamo.

U međuvremenu, dok čekaju da im se obezbede mesta na kojima će propisno moći da se parkiraju, ove Nišlije će morati da plate od 5.000 do 10.000 dinara da izvezu svoje automobile sa depoa.

Osim toga, za svaki dan čuvanja vozila u depou, “Parking servis” naplaćuje po 500 dinara. Nakon deset dana, ova taksa iznosi 50 dinara dnevno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    00:24 // 26. 6. 2015.

    Kuća,ispred kuće trotoar,parkiram da istovarim stvari i pojavi se pauk.Spasim auto al ostala kazna za nepropisno parkiranje.Odem do saobraćajne da se žalim sa pitanjem da li imam pravo da parkiram 15min zbog potrebe domaćinstva?ladno rekoše NE SNAĐISE.Hm ja nemam šapku da je stavim ispod šoferke.Milicija,pauk imaju pravo na trotoar zbog vršenja dužnosti a ja 300 metar da nosim frižider kao magarac

  • Ahm

    00:15 // 26. 6. 2015.

    http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2015&mm=06&dd=25&nav_id=1008473

  • forestgump

    15:59 // 25. 6. 2015.

    Jutros je bulevarom nemanjica 91-107 od 07 i 30 do 16 h proslo 18 OSAMNAEST pesaka zahvaljujuci akciji MINISTARSTVA SILE. Primetili smo da se vecina krece biciklistickom stazom pa molimo ako mozete da nam kazete broj telefona na koji mozemo da javimo kako bi PAUK ili neka druga ZIVOTINJA iz MINISTARSTvA SILE uklonila i NAPLATILA kaznu nesavesnim pesacima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: