Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 21. 11. 2016.

| Društvo

"Pauk" premeštao vozila po centru, vlasnici ih tražili satima

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Pauk vozilo
Pauk sklanjao vozila koje vlasnici nisu uklonili; Ilustracija; Foto: JV

Zbog dolaska vlada Srbije i Mađarske pojedinim Nišlijama je "pauk" uredno parkirane automobile u centru grada bez ikakvog prethodnog obaveštenja prebacivao na druge lokacije. Da su im kola pomerena građani saznali nakon višesatne potrage po ulicama u komšiluku.

Aleksandar Šurdilović koji stanuje u centru grada i kupuje mesečnu parking kartu je u petak, kaže, zbog obeležavanja Dana kopnene Vojske pomerio svoje vozilo sa parkinga kod Tvrđavskog mosta u ulicu 7. juli. Međutim, kada ga je danas potražio, njegov automobil nije bio na tom mestu.

Kada sam video da nema automobila, “Parking servis” nisam mogao da dobijem telefonom puna 2 sata, niti da odem do njihove kancelarije jer je sve bilo blokirano – govori Šurdilović.

Iako je, nakon što su putevi postali prohodni, stigao do poslovnice “Parking servisa” i tražio da vrate auto tamo odakle ga je "pauk" pomerio, iz ovog preduzeća su najpre zahtevali da priloži "pisani zahtev". Ulica i prazan parking u centru Skalnjali vozila bez znanja vlasnika; Foto: M. R.

Nakon što sam predao zahtev neko me je pozvao iz tog preduzeća i pokušao da mi objasni gde mi je auto. Nisam želeo da slušam jer me nisu pozvali da ga sam pomerim, a imaju moj broj telefona, nego su me naterali da satima tražim auto – govori ogorčeni Nišlija.

Prema njegovim rečima, tada su mu odgovorili da vraćanje auta “ne dolazi u obzir”, posle čega je od saobraćajca saznao gde se nalazi auto i sam otišao po njega.

Razumem i državne i bezbednosne stvari i auto bih sam pomerio, a ne da me obaveštavaju gde je i to tek kada podnesem pisani zahtev. Nikakvog upozorenja nije bilo a moja ćerka je pred porođaj. Šta da je trebalo da je vozim u bolnicu, a nema auta niti znam gde je? – dodaje.


"Parking servis": Tražili smo vlasnike telefonom

Na sajtu "Parking-servisa" je poslednja vest od pre desetak dana, a nema ni najave bilo kakvog upozorenja građanima da bi trebalo da preparkiraju svoja kola.

Informaciju o mogućem uklanjanju vozila na trasi kojom bi trebalo da se kreću premijeri Mađarske i Srbije nisu dostavili ni medijima, niti je na samim parkiralištima bilo bilo kakvog obaveštenja.

U "Parking servisu" tvrde da su uklanjali samo automobile čije vlasnike nisu mogli da pronađu telefonom i to po nalogu saobraćajne policije.

Veliki deo vozila su vlasnici sami sklonili nakon što smo ih kontaktirali telefonom. Ostalima koje nismo mogli da nađemo ni na koji način auto je pomeren na najbližu slobodnu lokaciju gde se ne plaća parking. Prosto je po nalogu saobraćajne policije moralo da se uradi – tvrde u ovom preduzeću.


"Pauk" trebalo da vrati vozila

U Centru za zaštitu potrošača "Forum" smatraju da su vlasnici s pravom tražili da im pauk vrati vozilo koje nije bilo nepropisno parkirano.

Ako nije bilo nikakvih oznaka da je zabranjeno, dužni su da im vrate vozila tamo odakle su ih uzeli. Treba da se obrate pisanim putem da traže neku naknadu, za pretrpljeni strah, za krađu... To je katastrofa šta se radi! Neka procene koliku su štetu imali, ali pisanim putem neka se obrate “Parking servisu”- kaže Jovan Jovanović iz Centra.

Jovanović dodaje da se Centru za zaštitu potrošača do sada niko od građana nije javio sa pritužbom da mu je ukonjeno propisno parkirano vozilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki Maus

    13:59 // 22. 11. 2016.

    Drzava, to sam ja...
    sr. Vodja!

  • Advokatski Pripravnik

    13:16 // 22. 11. 2016.

    Svi vozaci skupite se sada i odmah kolektivnu tuzbu protiv Parking servisa. Izdelite troskove kako god nece vas mnogo kostati zajedno. Ovo nije normalno stvarno.

  • Blackburn

    07:31 // 22. 11. 2016.

    Samo nerazumna vlast moze da zatvara ulice u vreme spica(vracanje sa posla,odlazak na Slavu)!Juce se nije moglo od Bulevara do Palilule stici za sat vremena!Inace,tuziti parking servis zbog odnosa prema tudjoj imovini,

    • SLAZEM SE ZA TUZBU

      09:29 // 22. 11. 2016.

      Hajde da ih svi zajedno tuzimo.
      Oni nas ne stede, a od nas traze razumevanje.
      Oni bukvalno traze svaki moguci i najmanji razlog da nam uzmu lovu.
      Ide im u prilog to sto u Nisu nema dovoljno parking mesta i trude se da ovo stanje odrze sto duze.
      Znate li onu igru kad deca igraju oko stolica, a uvek ima manji broj stolica nego dece?
      Jedno je uvek osudjeno da ostane bez nje.
      Tako se igraju sa nama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: