Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 29. 8. 2018.

| Društvo

"Pauk" u Nišu podigao auto sa obeleženog parking mesta

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
parking radanska
Ostavio auto na parkingu, a odneo ga "pauk"; foto: S. M.

I dok je širom Niša “Parking servis” obeležio parking mesta koja su na manje od 5 metara od pešačkog prelaza, sa obeleženog mesta u Radanskoj ulici kraj “Maksija” je "pauk" juče “pokupio” automobil upravo zbog toga što nije bilo udaljen više od 5 metara od “zebre”, što je, kako kažu, protivzakonito.

Nišlija čiji je automobil uklonjen juče sa ovog parkinga kaže da je bio začuđen pre svega jer se parkirao na obeleženom mestu.

Komšije i ja tu parkiramo godinama i nikada nam niko nije podigao automobil. Ne postoji znak da je tu zabranjeno parkiranje, ne razumem šta je problem - kaže Nišlije koji živi u ovom delu Durlana.

dusanova-parking-foto-googlestreet U Dušanovoj parking na manje od od 5 metara od pešačkog; foto: google/mapsIz JKP Parking servis kažu da su juče uklonili dva automobila koja su bila parkirana u Radanskoj.

Inače, uklonjena vozila su bila parkirana na trotoaru, pri čemu je jedno od njih blokiralo prolaz za osobe sa invaliditetom, a drugo je bilo parkirano na rastojanju manjem od 5 metara od pešačkog prelaza - navode iz Parking servisa.

Ističu da oni nepropisno parkirane automobile uklanjanju “isključivo po nalogu Saobraćajne policije kada se nalaze u prekršaju, a na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima”.

Ipak, ostaje nejasno kako su uopšte “ucrtana” parking mesta koja nisu udaljena više od 5 metara od pešačkog prelaza i zašto se “toleriše” kada ih tako obeleže iz Parking servisa i pritom naplaćuju uslugu parkiranja.

Dodatna pitanja o ovoj temi poslata su Parking servisu i niškom Sekretarijatu za saobraćaj, a odgovori se očekuju narednih dana.

vojvode-tankosica-parking-foto-googlestreet Obeležen parking i u Vojvode Tankosića na manje od 5 metara; foto: google/maps

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kimi

    01:26 // 9. 12. 2018.

    Ja sam počeo da slikam i snimam. Svoje vozilo slikam, njih snimam. Naročito kada dođu bez saobraćajca pa krenu sa slikanjem i pripremanjem za podizanje vozila.
    Oni ne smeju bez saobraćajca to da rade, samo uz njegov nalog. Ali sam bar 2 puta spasao nekoga. Međutim, dok se narod ne pobuni, to ništa ne znači. Preterali su preko svake mere. Nišlije, imali vas, ili ste postali miševi???

  • Nislija

    16:10 // 1. 9. 2018.

    U Trsteniku su resili problem pauka tako sto su se skupili i upalili ih.

  • Durlanac

    17:18 // 30. 8. 2018.

    Video sam podigli Fiat stilo karavan,u Radanskoj kod Maxija Cak su i tu poceli da podizu kola.Strasno ! Tu se ljudi parkiraju godinama,i nikada nikog nije podigao pauk,ali sada budzet mora da se puni...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: