Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:37, 13. 7. 2016.

| Društvo

“Pauk” u Nišu ubuduće najčešće nosi u zonama parkiranja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pauk
"Pauk" služba u Nišu "povlači ručnu"; foto: JV arhiva/M. M.

Umesto 900 automobila mesečno, koliko ih je do sada “pauk” služba nosila u Nišu, kamioni “Parking servisa” će ubuduće nositi maksumum 500, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i direktora “Parking servisa” Marka Jankovića.

Ovaj dogovor bi trebalo da se primenjuje već od narednog meseca, a kako kaže direktor Janković, promeniće se delovi grada u kojima će “pauk” sakupljati vozila.

Usmerićemo se isključivo na zonirana područja koja su pod naplatom, a van toga radićemo samo po pozivu građana ili po nalogu saobraćajne policije - rekao je Janković.

bulatovic i jankovic Razgovor obavljen u kabinetu gradonačelnika Niša; foto: ni.rsOve izmene najavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović u svom prvom obraćanju građanima, a razlog za to je, kako kaže, finansijska situacija sugrađana koji su dosad morali da plaćaju velike kazne, "a stali su samo da kupe lek ili na brzinu završe nešto".

Skrenuo sam pažnju direktoru Jankoviću da smo mi ovde zbog građana i da javna komunalna preduzeća nisu profitabilna preduzeća, nego su preduzeća na usluzi građana - rekao je Bulatović, a prenosi “Belami”.

Kako je najavio u svom ekspozeu, uskoro bi trebalo da zaživi i start-stop parkiranje, a u planu je i izgradnja montažne garaže i jedne podzemne garaže, kako bi se rešio problem parkiranja u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenkovic

    13:51 // 15. 7. 2016.

    На основу које методологије је одређено да се уместо 900 уклања 500 возила ? Како ће се надокнадити губитак због смањеног прихода јер се уклања мањи број возила ? Треба сменити директора.

  • Sanja M

    10:46 // 15. 7. 2016.

    Parkirali smo se isped Saob. policije vodeci bebu kod dr jer je imala povisenu temperaturu. Kada smo zavrsili kod dr neki automobil nas je zagradio tako da nismo mogli da izadjemo. Parkirao se poprecno iza nas. Cekali smo 20-ak min i zvala sam Parking servis, ali oni nisu nadlezni pa Saobr. policiju i sluzbenik me je ismejavao iako je to bilo isped njegovog nosa. Pomogao nam je vatrogasac.

  • Svetozar Blagojevic

    07:38 // 15. 7. 2016.

    Pored Kalce se ne moze proci po10min.I toje uredu. Nemoj da ih jadne dira pauk. Na brzinu parkirana vozila pored same Palilulske pijace uz sam semafor. Pa kad se digne rampa posle voza 10 min.nemoze da se prodje. A zli pauk ne treba da radi da bi seljacine na cetiri tocka bile zadovoljne. Mogu da vam navedem jos 128 takvih primera ali oni koji nemaju svest i saobracajnu kulturu i dalje nece shvati

    • Andrija Stanimirovic

      14:18 // 15. 7. 2016.

      Nije to problem, to i treba da dizu, no problem je u nezakonitom postupanju, elem, poslodavci ih puste da patroliraju gradom i da oni, ponavljam, oni, radnici parking servisa, koji nemaju kvalifikaciju, a i nisu ovlasceni za to, uocavaju vozila koja su u navodnom prekrsaju i onda javljaju saobracajcu preko linka, dok on negde cirka pivce u nekom kaficu, sto je nezakonito, vec bi trbalo biti obratn

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: