Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 24. 8. 2015.

| Društvo

"Paušalci" u Prokuplju nezadovoljni računima za vodu

Autor:B. RoganovićIzvor:Južne vesti
vodomer
Vodomeri ne rade, a u Vodovodu pišu 20 kubika; foto: iprostejov.cz

Računi za vodu za jul mesec koje plaćaju paušalci, odnosno ona domaćinstva u kojima su neispravni vodomeri, obračunati su na po 20 kubika utrošene vode, bez obzira na broj članova, pa su pojedinim građanima stigla enormna uvećanja.

Tako penzionerka Anka Spasović, koja je teško pokretljiva i živi sama, do sada je plaćala 270 dinara vodu, a za jul treba da izdvoji 965 dinara.

Kada sam videla račun, mislila sam da je neka greška, jer redovno izmirujem sve svoje obaveze. Odmah sma pozvala ćerku da proveri šta se dešava - kaže Spasovićeva.

Ona dodaje da joj je rečeno da mora da plati račun, iako tu vodu ne troši ili da u opštini plati taksu koja je oko 600 dinara, a kojom će dva svedoka potvrditi da živi sama, kako bi joj se ispravio račun.

Ja se jedva krećem i zaista nemam mogućnosti da se šetam do opštine, Vodovoda i da tražim svedoke koji će da potvrde da živim sama. S obzirom da primam minimalnu penziju, ovo je veliki izdatak za mene - kaže ona.

Kako je računala njen uobičajni račun i taksa dođe približno kao novi račun za vodu. Ona dodaje da je posebno pogodilo što niko korisnike nije obavestio da će se cena korigovati.

račun Račun skočio više puta; foto: JVU Javnom komunalnom preduzeću „Hameum“ kažu da je odluka da paušalci plaćaju po 20 kubika, skupštinska odluka i da je zakonska, pa se kao takva mora poštovati.

Razumem građane koji su i kod nas dolazili u poslednje vreme, ali mi ne možemo da kršimo zakon. Za porodice sa manjim brojem članova ostavljena je mogućnost da overe dokument u opštini koliko članova imaju, pa će im se račun korigovati ili da se prijave za prekorednu zamenu vodomera, koja košta 1.965 dinara - kaže direktor „Hameuma“ Aleksandar Simonović.

On dodaje da će u narednih godinu dana da se zamene svi neispravni vodomeri i paušalci svedu na minimum, a cilj ove akcije je da svako plaća realnu potrošnju vode.

Podsetimo, na poslednjoj sednici Skupštine Prokuplja početkom jula doneta je odluka da se paušalcima naplaćuje mesečno po 20 kubika vode,o dnosno po 5 kubika po članu. Kubik košta 40,26 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: