Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 15. 9. 2015.

| Društvo

Paušalcima će se refundirati takse na računima za vodu

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
490x370-vodomer-iprostejov-cz.jpg
Odluka važi za redovne platiše i one koji su potpisali sporazum o reprogramu duga; foto: iprostejov.cz

Domaćinstva u kojima se paušalno naplaćuje po 20 kubika vode mesečno, a imaju manje od 4 člana i plaćenu taksu za overu izjave za broj članova, na sledećem računu za vodu refundiraće se troškovi takse, odlučilo je Javno komunalno preduzeće „Hameum“.

U ovom preduzeću naglašavaju da je namera da se izađe u susret građanima.

Direktor „Hameuma“ Aleksandar Simonović kaže da se ova odluka odnosi na ona domaćinstva koja redovno izmiruju račune za vodu i na one koji su potpisali ugovor o reprogramu duga.

Formirali smo komisiju od 3 člana koja će da ispita sve zahteve za refundiranje. Ukoliko je podnosilac redovni platiša ili je potpisao ugovor o reprogramu, na sledećem računu za vodu umanjiće mu se iznos u visini takse - kaže Simonović.

Taksa iznosi 600 dinara, a bila je potvrda da u domaćinstvu nema 4, već manje članova. Ona se vadila jer je „Vodovod“ odlučio da od avgustovskih računa pa nadalje, do zamene neispravnih vodomera, svaki paušalac plaća po 20 kubika vode.

U toku je zamena dotrajalih i pokvarenih vodomera, a cilj je da se, kada se obavi posao zamene, plaća samo utrošena voda i da se paušalci svedu na minimum.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Natalija Obradović

    22:17 // 19. 9. 2015.

    Gospodo iz vodovoda odakle vam pravo da naplaćujete paušalno za ne potrošenu vodu? Ja sam redovno plaćala paušal od 5 kubika mesečno i pored toga što mi je vodomer ispravan jer nikad niko nije došao da ga očita. Sad odjednom imate neko stanje koje nema veze za vodomerom i utrošak je 20 kubika. Javno izjavljujem da više neću da plaćam vodu sve dok ne dođete i utvrdite pravo stanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: