Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 29. 9. 2023.

| Društvo

Pauzirani radovi na izgradnji paraklisa u niškom Kliničkom

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
crkva1
Uskoro nastavak radova; foto: S. V.

Radovi na izgradnji paraklisa Živonosnog istočnika presvete Bogorodice u dvorištu Univerzitetskog kliničkog centra pauzirani su, ali će se nastaviti sledeće nedelje, tvrdi Dragan Milić. Do kraja novembra crkva će dobiti krov, a rok za završetak svih radova je tri godine.

crkva4 Do kraja novembra biće gotov krov; foto: S. V. Za razliku od pre četiri meseca, u dvorištu Kliničkog centra, na mestu gde se gradi paraklis, već neko vreme nema radnika, kapije gradilišta su zatvorene, automobili parkirani ispred i sve liči na to da su radovi stali. Ipak, jedan od inicijatora izgradnje paraklisa i rukovodilac Klinike za kardiohirurgiju u Nišu Dragan Milić, kaže da radovi nisu stali već da je napravljena pauza zbog visokih temperatura.

Radovi se nastavljaju naredne nedelje. Bila je pauza zbog velikih vrućina, sada je pogodno vreme za radove i majstori će se vratiti. Plan je da do kraja novembra bude završen krov, kako su meni građevinci objasnili gore je najdelikatniji deo pa je moralo da se sačeka pogodno vreme. Kada završe krov, sledi još jedna pauza, a onda se nastavljaju radovi na fasadi, oslikavanje i sve ostalo - kaže Milić.

Radovi počeli su osveštenjem prostora početkom 2022. godine, a plan je da za tri godine mala crkva od 70 kvadrata bude izgrađena između Klinike za kardiologiju i nefrologiju i glavnog ulaza Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu. Gradnja se finansira iz donacija, a jedni od donatora su braća Karić, čija se Fondacija pohvalila na društvenim mrežama da finansira prvu fazu radova paraklisa koji će biti urađen po uzoru na crkvu u predgrađu Atine u Grčkoj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nislija

    16:20 // 1. 10. 2023.

    Vama sto nemate sta pametnije da radite vec da pljujete crkvu,da vas pitam,jel vam bas toliko smeta? Jel glavni problem crkva ili lopovi na vlasti???

    • XXX...L

      11:10 // 2. 10. 2023.

      @nislija : Napiši nam , molim te, ko od komentatora "pljuje crkvu" ? Valjda vidiš da su na meti oni koji se kriju iza crkve i koji bi da namaknu još neki "politički" poen svojom "pobožnošću i brigom o pacijentima" a ne svojim "radom i stručnošću" ... a ne plaše se Boga ! To se zove - licemerje , ako nisi znao , a ima onih koji znaju sve "donatore" i "dundjere" !

  • Svetlana

    16:58 // 30. 9. 2023.

    Samo nam je jos Crkva falila! A cuvene Poliklinike ni od korova! Pogledajte samo kako se jadni pacijenti guzvaju i dave po hodnicima stare hirurgije gde su sve specijalisticke sluzbe, plus jos i dve raseljene klinike.Ostaje im samo da placu i da "skoknu" do Crkve na travnjaku da se pomole Bogu da zivi dodju na red.

  • Старо куче

    07:20 // 30. 9. 2023.

    Судећи по комемтарима, Бог нам је крив што припадамо брзином светлости.
    А ми смо супер-највећи, најлепши, најпаметнији...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: