Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 3. 8. 2010.

| Društvo

Pažnja, bandere na sred ulice

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
Bandera u ulici Vase Pelagića

Sedam bandera na sredini asfaltiranih bulevara, slika je koja se u našoj zemlji može videti jedino u Nišu.

Bandere na ulicama predstavljaju veliku opasnost za vozače, pogotovu tokom noći jer oni koji ne očekuju da se dalekovod nađe na sredini puta mogu da udare u stub i rizikuju da naprave saobraćajnu nesreću. To je, kažu u Direkciji za izgradnju grada, ujedno i jedan od dva aktuelna problema koje ovo preduzeće ima prilikom asfaltiranja novih i saniranja starih ulica u Nišu. Drugi problem je sa Javnim preduzećem “Gorica” koje, kažu u Direkciji, ne uklanja višedecenijska stabla u ulicama u kojima se adaptira asfaltni sloj.

Tako je u ulici Milorada Veljkovića Špaje u centru grada, saniranje kolovoza stopirano već nekoliko dana jer radovi mogu da se nastave tek kada se stabla uklone.

Dobrivoje Živković, nadzorni organ u direkciji kaže da u Nišu postoji sedam bandera po sredini ulica za čije uklanjanje Elektrodistribucija traži novac za izmeštanje.

- Dalekovodi na ulicama u naseljima Branko Bjegović, naselju Nikola Tesla, u Ulici Vase Pelagića i drugima. Imamo primer u ulici Kragujevački oktobar koja se nalazi na izlazu iz Niša prema Zaplanju gde postoje čak tri bandere na putu! Glavni problem je što mi gradimo po urbanističkom planu, a tu su ranije postavljene bandere. Sada nam Elektrodistribucija traži da platimo pola miliona dinara za izmeštanje jednog dalekovoda, ali Direkcija nema poziciju u budžetu iz koga bi te troškove trebali da platimo. Mi smo na nekim banderama postavili takozvane “mačije oči” da bi uveče vozači imali signal da ne udare u bandere. Isto se događa i sa “Goricom”. U Špajinoj ulici su radovi stali jer se na mestu gde bi trotoari trebali da budu nalaze stabla. Zvali smo predstavnike “Gorice”, napravili su zapisnik o tome koje drvo može da se ukloni, a koje da se leči, ali do sada nisu reagovali tako da ne možemo da nastavimo radove - objašnjava Živković.

Dragoslav Pavlović, direktor pogona “Jug” Elektrodistribucije Niš kaže da izmeštanje bandera mora da se plati.

- Prvo su na tim mestima bile bandere pa je onda odlučeno da se pravi put tako da izmeštanje košta. Svako izmeštanje bandere prati formiranje elaborata koji daje nacrt kako bi to bilo najbolje uraditi da građani ne bi pretrpeli štetu. Onda se napravi predračun i krećemo u radove. Direkcija je sada platila izmeštanje u Ulici Vase Pelagića i mi ćemo uskoro da uklonimo taj stub - kaže Pavlović.

Branimir Jezdimirović, direktor “Gorice” dodaje da bi bilo dobro kada bi Direkcija pre asfaltiranja neke ulice konsultovala sva preduzeća kojih se tiču radovi.

-U Špajinoj ulici neće biti uklonjena stabla sve dok za to ne dobijemo nalog jer mi to možemo samo tako da učinimo. Mi još nismo dobili mišljenje šumarskih inžinjera tako da za sada nemamo zakonsko pravo da uklanjamo stabla - kaže Jezdimirović.


“Sotp” umesto “Stop”
Ulica Vase Pelagića u Nišu je zaista jedinstvena jer ne samo da se u njoj nalazi bandera po sredini kolovoza već je nedavno obrisan znak horizontalne signalizacije koji je trebalo da označava “stop”, a napisano je “Sotp”. Nepismenost preduzeća koje je ovaj znak ovako ispisalo izazvao je smeh svih građana koji su to videli u naselju Durlan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Markovic

    22:28 // 4. 8. 2010.

    Ziveo Bane Jovanovic, najveci graditelj u istoriji Nisa! :)

  • Komsija iz Vase Pelagica

    21:55 // 3. 8. 2010.

    Na prodaju kamion Mercedes 2435 (vidi sliku) u odlicnom stanju, registrovan. Tel poznat redakciji. Hvala S.S.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: