Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 20. 11. 2020.

| Društvo

"Pčelica" poziva decu na fotografisanje za kalendar, roditelji se protive zbog epidemije

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
vrtić
Da li je bezbedno da deca odlaze na fotografisanje za kalendare? foto: V. M. R.

Zbog vanredne situacije u Nišu i pogoršanja epidemije, neki roditelji smatraju da nije bezbedno organizovati fotografisanje mališana u vrtićima za novogodišnje kalendare, zakazano za sledeću nedelju. Dogovor je da fotograf koji dolazi u vrtić mora da ima negativan tekst na kovid, kaže direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić, ali naglašava da će o tome ponovo odlučivati roditelji i da fotografisanje još nije zvanično organizovano.

U neke vrtiće zbog kovida trenutno ide svega trećina upisanih mališana i tamo mogu da borave samo oni čija oba roditelja rade u firmi. Redakciji Južnih vesti javili su se oni koji su, i pored pogoršanja epidemiološke situacije, dobili poziv da naredne nedelje odvedu decu na fotografisanje za novogodišnje kalendare.

Neki smatraju da u ovom trenutku to nije bezbedno.

Sada, u trenutku kada gradski štab proglašava vanrednu situaciju i ocenjuje da je epidemiološka situacija veoma nepovoljna, "Pčelica" organizuje slikanje dece u prostorijama obdaništa. Da li je odgovorno to činiti u ovakvoj situaciji i da li je bezbedno, pre svega, po zdravlje dece i članova njihovih porodica? - pitaju.

Direktorka Predškolske ustanove "Pčelica" Svetlana Mitić kaže da je, koliko zna, prvobitni dogovor roditelja bio da fotografi koji dolaze u vrtiće moraju da imaju negativan test na kovid. Zato smatra da bi to značilo i da nema opasnosti po zdravlje mališana.

Međutim, tvrdi da to nije konačna odluka i da će nju doneti roditelji.

Sednica se održala sad u ponedeljak i roditelji iz svih 26 vrtića su odlučili da se njihova deca fotografišu. Da li će se fotografisati sledeće nedelje ili ne, odlučiće ponovo Savet roditelja. Upravo iz razloga što je juče proglašena vanredna situacija, predsednik Saveta roditelja na nivou cele ustanove održaće ponovo sa njima sednicu 23, u ponedeljak, i onda će biti konačno rešeno. Kako roditelji odluče, tako će biti - napominje Mitićeva.

Ona kaže da vrtići i dalje jesu bezbedni, jer su zaposleni koji imaju virus u izolaciji i poštuju se sve mere zaštite, posebno one koje se odnose na higijenu, a ona je, ističe, na visokom nivou.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Božica Jocić

    18:07 // 22. 11. 2020.

    Pa zar je ova žena još uvek na čelu Pčelice? Molim vas,ako neko iz vrha gradske vlasti ovo čita- sklonite je već jednom!!! Pčelica tone! Spasite što se spasti može!!!!

  • Jelena

    01:03 // 22. 11. 2020.

    > Nema sta da se pitaju roditelji i direktorka, vec krizni stab, a ona clanica kriznog staba. Da li ona to govori u ime kriznog staba ili iznosi svoj licni stav ?

  • Mara

    13:40 // 21. 11. 2020.

    @Jo jasan uvek za decu hvala Bogu imam petoro unuceta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: