Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 2. 6. 2022.

| Društvo

Pčelice prozujale "Čairom" [foto-galerija]

Autor:Lj. J.Izvor:Južne vesti
Ples Pcelice, stadion Cair, 2022, foto jv ljubica jocic 6
Poleteli baloni sa stadiona; foto: JV / Ljubica Jocić

Tačno 3.830 mališana u kostimima pčela i oko 300 vaspitača i 100 sestara iz svih 26 vrtića Predškolske ustanove "Pčelica" plesalo je pred skoro punim tribinama stadiona "Čair". Nakon puštanja balona, uz zvuke 13 dečijih pesama i aplauze i podršku mama, tata, bata, seka, baka, deka i druge rodbine i prijatelja, "pčelice" su poslale lepu sliku napravljenu u jednom pravom letnjem danu. Direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić kaže da se dvomesečni rad dece i vaspitača isplatio.

Ples Pcelice, stadion Cair, 2022, foto jv ljubica jocic 17 Pčelice prozujale; foto: JV / Ljubica Jocić

Možda sportske priredbe ne mogu u poslednje vreme da napune tribine, ali sigurno mogu deca vrtića u Nišu. Mališani od 4 do 7 godina iz 26 vrtića pokazalo je kako treba da izgledaju pune tribine pošto ih je pratilo oko 5.000 ljudi, prema proceni organizatora, kaže direktorka PU "Pčelica" Svetlana Mitić.

Puna sam utisaka, bilo je predivno, mnogo smo se svi trudili prethodna dva meseca i to se videlo. I vreme nas je poslužilo, za decu je bia obezbeđena voda, bili su predstavnici Hitne pomoći i policije, potrudili smo se da deca budu bezbedna i da im bude dobro. Nisam čula loše reakcije, roditelji i vaspitači se javljaju zadovoljni - rekla je Svetlana Mitić.

Ples Pcelice, stadion Cair, 2022, foto jv ljubica jocic 14 Pune tribine; foto: JV / Ljubica Jocić

Grupe iz vrtića pravila su krugove, a roditelji su upućivani na koju tribinu mogu otići da posmatraju svoje dete. Stvarale su se gužve na ulazima, ali su na kraju svi ušli da posmatraju ples. Roditelji kažu da su uživali u priredbi.

Deca i vaspitači su bili prelepi. Bilo je gužve na tribinama, ali to pokazuje da svi žele da vide svoje dete na ovoj priredbi - kaže jedna majka 6-godišnjaka iz vrtića "Bambi".

Sa ozvučenja se čulo 13 poznatih dečijih pesama, Saša je lupao čekićem, igrale su se delije, zu-zu-zujilice su zujale, a deca pokazala najlepšu sliku.

Manifestacija "Plesom do znanja i zdravlja“ se prvi put organizuje u okviru gradske slave, a pojedini roditelji bunili su se i popunjavali peticiju jer su želeli da se manifestacija održi za vikend.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zastitar

    10:45 // 3. 6. 2022.

    Preslatki su nam bili ovi nasi mili. Za njih jedino i treba da cuvamo ovu nasu planetu i zivotnu sredinu, a ne da pustamo isti taj broj balona u vazduh. Baloni sigurno nisu bili biorazgradivi a i takvi su direktna pretnja pticama, zivotinjama i okeanskom zivotu dok se ne razgrade. Vise o tome na peta sajtu shorturl.at/pBHJR

    Pa iduci put neka zasade po jedno drvce ili bar po jednu #ekokuglicu

  • Mira

    05:35 // 3. 6. 2022.

    Divne su bile male zujalice. Deca su bila toliko srećna a i njihovi roditelji,bake i deke. Ovakve dogadjaje bi trebala da prenosi televizija i lokalna i državna. Da je u Beogradu bi sigurno.

  • Mirjana

    04:35 // 3. 6. 2022.

    A zasto vaspitači decijeg centra u cairu imaju mnogo veću platu od vaspitaca pcelice a mnogo manje rade sa decom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: