Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 26. 9. 2017.

| Društvo

Pecaju ribu u udarnoj rupi u Nišu [foto]

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Ribarenje na asfaltu

U Ulici Patrisa Lumumbe, jedna veća udarna rupa stoji, kako kažu meštani, više od godinu dana. Grupa građana poznata po brojnim akcijama koje su privukle pažnju Nišlija, odlučila je da u rupi peca ribu, kako bi skrenuli pažnju nadležnih na ovaj komunalni problem.

Stolica, suncobran, pecaljka i riba na udici - sve bi to bilo normalno da je negde na obali reke ili nekog jezera.

riba Dobar ulov; foto: B. R.Ali nije tako. Nišlije okupljene u grupu građana koja na zanimljiv i drugačji način pokušava da ukaže na svakodnevne probleme svojih sugrađana, odlučili su da pecaju na asfaltu, u udarnoj rupi.

Rupa u niškom naselju Duvanište, kako kažu, dovoljno je velika da u nju može da se smesti lavor i improvizuje jedan dan za ribolov.

To je baš kvalitetna rupa u Ulici Patrisa Lumumbe. Moja rupa miljenica. Ona stvarno stoji tamo možda i celih godinu dana - kaže jedan od organizatora.

pecanje Drumski ribar skreće pažnju na problem udarnih rupa; foto: B. R.Kada su nedavno slavili rođendan jednoj drugoj udarnoj rupi, u jednoj od susednih ulica, ona je ubrzo nakon toga asfaltirana, pa se ovi aktivisti nadaju da će i sada tako biti.

Mene raduje ova brzina asfaltiranja nakon akcija, pa se najiskrenije nadamo da će posle akcije pecanja i ova lokacija da bude rešena - pričaju organizatori.

Podsetimo, pored rođendana rupi, ova grupa građana je na problem udarnih rupa ukazala sađenjem cveća. Svojom akcijom postavljanja bokserskih rukavica rešili su problem palih držača za zastave u Dušanovoj ulici, a u Čairu su postavili ormariće za prvu pomoć. Takođe, postavljanjem table koja pokazuje smer iseljavanja ukazali su na zabrinjavajuć odlazak meštana iz sela u okolini Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Limunko

    08:21 // 27. 9. 2017.

    Pa vi bi hteli i "Beograd na vodi" i autoputeve... ne može to tek tako. Vlast nam je za te projekte smanjila plate i penzije minimalno, koliko da ne osetimo, a ako hoćete da krpite rupe i uređujete gradove, tražite da vam još malo smanje plate i penzije. Oskudacija je!

  • Kosta

    19:44 // 26. 9. 2017.

    Niš je jedna velika rupa od grada. Od ruša i rupčaga preko prljavštine ,otvorenih kontejenra i rasula u parkiranju. O keju recimo Gabrovačke reke ili Nišave d mosta mladosti je iluzorno pričati....

    • Stefan Djordjevic

      07:29 // 27. 9. 2017.

      Sve si lepo rekao druze, a ja se sekiram za Popovac i rupa koje ima na svakom koraku, kad je u gradu rasulo, grad se bukvalno raspada, a vlast to samo gleda, zalosno je za narod koji zivi u Nisu

    • Aca

      08:41 // 27. 9. 2017.

      Zaboravio si Tvrdjavski most

  • Aperkat

    18:39 // 26. 9. 2017.

    Ako je rupa po Lambrozovoj teoriji-eto nama radosti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: