Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 19. 11. 2020.

| Društvo

Pejkovčani protestovali ispred Opštine Žitorađa, ne žele ulicu na privatnom imanju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Aleksic ispred opštine
Aleksić tvrdi da će započeti štrajk glađu ako ne reše problem; Foto: Lj. M.

Zbog toga što im, kako kažu, Opština ignoriše zahtev da se privatni put koji koriste za njihova imanja ne pretvori u ulicu, čime bi im se oduzeli delovi njihove obradive zemlje, nekoliko meštana sela Pejkovac kod Žitorađe protestovalo je ispred zgrade Opštine, tražeći da se sporna ulica, u kojoj su čak dodelili i brojeve štali, kokošinjcu i pomoćnim objektima, obriše iz predloga nacrta Adresnog registra Srbije. Meštani kažu da su rešeni da stupe i u štrajk glađu, iz Opštine da čekaju odgovor Geodetskog zavoda.

Andrija Aleksić iz Pejkovca ističe da je put koji, kaže, sada neko želi da pretvori u ulicu, u stvari privatni put koji koriste samo on i njegova braća, te da se radi o slepom putu koji završava u njegovom plasteniku. ulica Sporna ulica koja predstavlja problem; Foto: Lj. M.

Ako mi ostave tu ulicu, ja mogu da se iselim iz Pejkovca. Dodelili su broj ulice mojoj štali, kokošinjcu, šupi, bratovim pomoćnim objektima, sve kako bi ispunili propisanu regulativu za dodeljivanje naziva ulice. U dužem periodu šaljemo dopise nadležnima u Opštini, ali ni na jedan nismo dobili odgovor. Mi samo tražimo pismeno da nam obrazlože kako je dodatno ucrtana sporna ulica koja u prvobitnom planu nije ni postojala, ostalo ćemo sudskim putem dokazati da neko to želi iz ličnih razloga da nam nametne, jer sam siguran da tu nema društvenog interesa – tvrdi Aleksić.

Spornoj ulici dodeljeno je ime Jovana Dučića i, kako je sada planirano, zahvatiće veći de obradivog zemljišta u njegovom i vlasništvu njegove braće, iako svi oni imaju izlaz na glavnu, Ulicu Miloša Crnjanskog, kako je prvim nacrtom i planirano. opstina Aleksići ispred zgrade opštine Žitorađa; Foto: Lj. M.

U Opštini Žitorađa ističu da je prigovor nezadovoljnih meštana prosleđen nadležnim institucijama od kojih se, tvrde, još čeka odgovor.

Sve donate odluke su u skladu sa zakonom i odobrene od strane Republičkog geodetskog zavoda – kažu u Opštini Žitorađa.

Dodaju da su zahtev koji su dobili od porodica nezadovoljnih postojanjem Ulice Jovana Dučića prosledili nadležnom geodetskom zavodu, ali tvrde da do sada nisu dobili pojašnjenje da li se sporna ulica može izbrisati, kao i da se nadaju da će se problem uskoro rešiti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: