Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 22. 3. 2011.

| Društvo

Pekara „Umipeka“ ide na doboš

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Poreska uprava, filijala u Leskovcu, u postupku prinudne naplate javnih prihoda iz nepokretnosti oglasila je prodaju pekare AD „Umipek“ iz Leskovca.

Prvo ročište za prodaju ovog objekta na površini od 1.730 kvadratnih metara zakazano je za 31. mart ove godine.

Vrednost pekare procenjena je na 39.280.150,00 dinara i utvrđena pravosnažnim rešenjem Ministarstva finansija poreske uprave, filijale u Leskovcu, na dan procene, odnosno 8. februara.

Na usmenom javnom nadmetanju mogu da učestvuju samo lica koja na račun Poreske uprave uplate depozit od 5 odsto utvrđene početne vrednosti nepokretnosti. Inače, na prvom ročištu putem usmenog javnog nadmetanja, nepokretnost se ne može prodati ispod 75 odsto utvrđene vrednosti nepokretnosti, odnosno ispod 29.460.112,00 dinara.

U „Umipeku“, najvećem proizvođaču hleba na jugu Srbije, mašine su stale oktobra prošle godine zbog nerentabilnog poslovanja i ogromnih gubitaka. Prema rečima Zorana Simonova, direktora „Umipeka“, račun kolektiva je u blokadi zbog duga od 130 miliona dinara koji su zatekli prikikom preuzimanja firme.

Većinski vlasnik Nebojša Bošković kupio je pre dve godine „Umipek“ za 28 miliona dinara. Raniji vlasnik bio je niški bizunismen Jovica Stefanović Nini, ali je Agencija za privatizaciju sa njim raskinula kupoprodajni ugovor jer ga nije uopšte poštovao.

Sadašnji većinski vlasnik, prema najnovijoj računicama sindikata, duguje zaposlenima, koji su nekoliko puta štrajkovali, 28 miliona dinara za plate 17 miliona dinara iznosi dug fondovima PIO i zdravstvenog osiguranja.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: