Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:38, 2. 3. 2010.

| Društvo

Pekari kradu na hlebu?

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

Svakoga dana Leskovčane potkradaju pekari, jer u ovdašnjim prodavnicama najveći deo ponuđenih količina hleba ne odgovara težini koja se nalazi u deklaraciji, odnosno koja je upisana u računima!

Umesto da težina hleba, na primer, bude 500, ona je najčešće 480 do 490 grama!

- Leskovčani su na ovaj način svakoga dana oštećeni za jedno parče hleba! – smatra Bratislav Ilić, dugogodišnji novinar TV Leskovac, koji je detaljno istraživao ovu temu.

U maloprodajnim objektima, na primer, vekne koje bi trebalo da imaju težinu od 500 grama, bile su teške od 480 do 485 grama. Pojedini vlasnici pekara, međutim, negiraju da im je namera prevara kupaca ističući da proizvode hleb koji je težak onoliko koliko i stoji u deklaraciji uz mogućnost kaliranja najvažnije životne namirnice do pet procenata, što je zakonom dozvoljeno.

Prema računici do koje je došao Bratislav Ilić, TV novinar, koji je za svoj dosadašnji istraživački rad i brojne reportaže dobio više nagrada, pekari u Leskovcu godišnje neosnovano zarade više od 250 hiljada evra!

Inače, inspektori Odeljenja republičke sanitarne inspekcije Jablaničkog okruga proteklih meseci su u Leskovcu, Lebanu i Vlasotincu obavili kontrolu namenskih vozila kojim se prevozi hleb i ostale životne namirnice. Ustanovljeno je da svako treće vozilo nije ispunjavalo elementarne uslove za prevoz hleba, a da svaki treći vozač nije imao sanitarnu knjižicu!

Dr Goran Stamenković, načelnik Odeljenja sanitarne inspekcije Jablaničkog okruga, podvlači da se izriče veći broj mandatnih kazni i da je protiv pekara podneto desetak prekršajnih prijava jer su vozači bili bez sanitarnih knjižica, a vozila neispravna.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: