Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:52, 3. 4. 2024.

| Društvo

Penzioner u nezakonitom v. d. statusu ponovo imenovan za v. d. direktora

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
grad Prokuplje
Skupština Prokuplja poništila oglas za direktore, pa imenovala v.d.; Foto: Lj. M.

Nakon što je, kako je objašnjeno, zbog tehničkih propusta skupštinska većina lokalnog parlamenta u Prokuplju izglasala poništenje oglasa koji je raspisan za direktore JP Gradski vodovod i JP za urbanizam i izgradnju, odbornici su izabrali za v. d. direktora Gradskog vodovoda 71-godišnjeg Milisava Brajkovića. Brajković je pre toga razrešen sa mesta v. d. direktora Javnog preduzeća za urbanizam i izgradnju na koje je postavljen 2019. godine i mimo svih propisa i zakona obavljao je tu funkciju do danas.

Posle smene Brajkovića sa mesta v. d. direktora JP za urbanizam i izgradnju i postavljenja za v. d. direktora Gradski vodovod, skupštinska većina je na njegovo mesto izglasala izvesnog Miodraga Maksimovića, koji je nepoznat prokupačkoj javnosti, a u biografiji koja je pročitana kaže se da je bio vlasnik i da je radio u nekoliko privatnih preduzeća iz Niša i Crne Gore, neko vreme proveo je na čelu OFK Železničar iz Niša i da je poreklom iz sela Resinac u okolini Prokuplja, te da se između ostalog, bavi stočarstvom i poljoprivredom.

Vlast koju predvodi Srpska napredna stranka u Prokuplju, kršenje zakona i nezakonito držanje u v. d. statusu penzionera Brajkovića pune 4 godine, pravda činjenicom da se radi o čoveku koji je radio dobar posao u toj ustanovi i da je kao takav zaslužio da mu se da šansa da pokuša i u Gradskom vodovodu. slupština Pk Odbornici većine izglasali sve odluke sa dnevnog reda; Foto: Lj. M.

Opozicija samo kritikuje bez argumenata, ja mislim da je tom čoveku potrebno dati šansu da nešto uradi, pa da razgovaramo o tome na nekoj narednoj Skupštini da li je to dobro ili ne - rekao je za govornicom Dejan Lazić, odbornik SNS i predsednik Skupštine.

Njegova izjava izazvala je smeh kod opozicionih odbornika koji su pitali kako čoveku od 71. godinu koji je penzionisan, a i dalje obavlja važne funkcije, dati šansu i pitali da li je to mogao da bude neki mlađi čovek. opozicija pk Opozicija nije podržala predloge većine; Foto: Lj. M.

Razumeo bih da ste nekog mlađeg čoveka sa fakultetskom diplomom zaposlili i zatražili od opozicije da to podrži i da mu se da šansa da nešto nauči i uradi. Ali tražiti da podržimo i damo šansu penzioneru koga selite sa jednog v. d. na drugo, pri tom sve vreme kršeći zakon i nikom ništa, to je mnogo čak i za ovu bahatu vlast. Dok naša deca idu u inostranstvo, grad se prazni, mi dajemo “šansu” čoveku sa 71. godinom života da nešto proba da uradi - odgovorio je Radoslav Milenković, opozicioni odbornik Demokratske stranke.

Podseća da je za 12 godina vladavine SNS-a u Prokuplju u JKP Hammeumu, a zatim i Gradskom vodovodu postavljeno i smenjeno čak 15 direktora koji su funkciju obavljali u v. d. statusu.


Za poništenje konkursa za direktore kriv "Službeni glasnik"

Opozicija tvrdi da je glavni i jedini razlog za poništenje konkursa o izboru direktora javnih preduzeća Gradski vodovod i Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje to što naprednjaci nisu našli odgovarajućeg podobnog kandidata koji bi konkurisao, jer zbog loše finansijske situacija u toj firmi niko od “njihovih” nije hteo da se prihvati funkcije, dok sa druge strane vlast pravda odluku da je za sve kriv "Službeni glasnik" koji odluku Skupštine o raspisivanju konkursa za direktore nije objavio u zakonskom roku od 8 dana. nevena jović Nevena Jović, načelnica Gradske uprave u prokuplju; Foto: Lj. M.

Ovo je samo zamajavanje jer svi znamo šta su pravi razlozi, a to je vaša nesposobnost da za 12 godina svoje vlasti ne možete da nađete stručnog čoveka koji bi vodio najvažniju firmu u gradu. Urušavanje tog preduzeća će se nastaviti, nikakav penzioner koji uz to ne ispunjava uslove da bude ni v.d. neće to promeniti. Sve i da je tako ko što kažete, čija je to odgovornost i zašto nisu ispoštovani rokovi, ko je pogrešio i nije uradio posao za koji prima platu. Mi tražimo da se smeni načelnica gradske uprave Nevena Jović, koja je izvestilac po ovoj tačci - zatražio je za skupštinskom govornicom odbornik Milenković.

Odgovarajući na optužbe da je napravila grešku, načelnica Jović je rekla da to nije u njenoj nadležnosti, već da je to posao Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora. Ipak, ona je obrazložila šta je dovelo odluke da se konkurs poništi. odluka o poništenju Obrazloženje odluke o poništenju oglasa; foto: Lj. M.

Razlog za poništenje oglasa je u činjenici da je došlo do proceduralne greške, odnosno do prekoračenja roka od osam dana za objavu oglasa u Službenom glasniku. Komisija je konstatovala da je došlo do proceduralne greške i nije ni otvarala prispele ponude - rekla je Nevena Jović.

Potvrđeno je da su na konkurs za direktore stigle tri ponude, ali da, kako sumnja opozicija, ni jedan od kandidata koji je konkurisao ne ispunjava pre svega kriterijume SNS-a, te se zato išlo na poništenje oglasa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    14:06 // 5. 4. 2024.

    U pravu je Lazić, treba dati čoveku šansu, pa posle toga pričati o rezultatima. Pošto se radi o čoveku koji je u godinama, nije lepo stresirati ga kratkim rokovima. Predlažem da mu se da jedno 5 godina, pa da se nakon toga sedne i porazgovara o njegovim rezulatatima. Eventualno da mu se da još malo vremena, ako se do tad ne snađe baš kako je očekivano. Ako tada bude uopšte nekog u Prokuplju.

  • prokuplje

    23:52 // 4. 4. 2024.

    prokuplje grad penzionera...šta reći...

  • Miljan

    13:25 // 4. 4. 2024.

    71 godinu.Nije li tog coveka sramota? Pa sto mladjeg ne postave iz stranke.Malo mu penzija i upravni odbori.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: