Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 9. 4. 2020.

| Društvo

Penzioneri dan pred penziju mogu u nabavku, neki pitaju - kako bez para?

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
penzioneri kupovina
Neki kažu da čekaju penziju da bi mogli u kupovinu; foto: Opština Medijana

Stariji od 65 godina dobili su novi termin za odlazak do prodavnice, petak od 4 do 7 ujutru. Među njima je mnogo penzionera koji bi sutra trebalo da prime celu martovsku penziju i jednokratnu pomoć od 4.000 dinara, pa pojedini pitaju kako da kupuju namirnice bez novca.

Skoro mesec dana traje potpuna zabrana kretanja za starije od 65 godina, koji jednom nedeljno mogu da izađu iz kuće i odu do prodavnice. Zbog produženja policijskog časa na ceo vikend novi termin koji mogu da iskoriste da odu u nabavku je petak od 4 do 7 sati ujutru.

Ipak, bračni par Kostić iz Niša pita kako će po namirnice bez penzije.

Mi ranom zorom moramo u kupovinu, a kako bez para? Penzija nam je sutra, a ako ne bude neće moći ni mlađi da odu da nam kupe šta treba jer zabrana od sutra važi za sve - pitaju Kostići.

Ima i penzionera koji kažu da im je novac već uplaćen na račun i da će mirno moći da idu u kupovinu.

Zvanično prema informacijama Fonda PIO, penzije za ceo mart će svim penzionerima iz kategorije zaposlenih sutra biti isplaćene.

Uplatama na tekuće račune u poslovnim bankama i na račun JP "Pošte Srbije" za dostavu penzija na kućne adrese. Na isti način će svim penzionerima biti uplaćena i jednokratna pomoć od 4.000 dinara - navode u PIO.

Ukoliko novac svim penzionerima bude uplaćen na vreme, a nisu stigli da kupe sve što im je potrebno, upomoć bi mogli da priskoče mlađi iz porodice i pomognu u kupovini namirnica, jer za vikend nema izlaska iz kuće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Valentin Grgurić

    08:47 // 14. 4. 2020.

    Ko je kriv za koronu virus pa neka ga probadaju i kazne jer se vraća kao bumerang ,bace ga 10000km a on se vrati tamo ko ga je pustio .zato je i svet zaražen.

  • Valentin Grgurić

    08:34 // 14. 4. 2020.

    Tačno poskupeo je limun,pa neće ga biti ako ga nema šta treba da ga dignu na 1000.00 dinara ako ga nema na tržištu.Ovo sam čuo od supruge bila je u Energoinvestu ukinu je koštao 280 dimn

  • Bari

    18:52 // 10. 4. 2020.

    Koje taj pametnjakovic koji je doneo takvu odluku i razlog za to da objasni zasto se zabranjuje tim ljudima da se krecu normalno ko ostali narod da se snabdevaju i ponasaju ova vlada ovakvim postupkom kao da zeli da eliminise sve penzionere i postavlja ih kao virusoide zarazne za ljudi budale bozije

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: