Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 15. 2. 2023.

| Društvo

Penzionerima na jugu Srbije za besplatan boravak u banjama na raspolaganju osam ustanova

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
penzioneri
Prijave do 2. marta; ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Penzioneri koji mesečno ne primaju više od 37.809 dinara i koji imaju prebivalište u Srbiji mogu do 2. marta da se prijave za besplatnu rehabilitaciju u banjama, pošto je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao konkurs. Penzionerima sa juga zemlje na raspolaganju je osam specijalnih bolnica i instituta.

Penzioneri iz Niša, Vranja i Leskovca mogu da konkurišu za Institut za lečenje i rehabilitaciju u Niškoj Banji, za specijalne bolnice u Lukovskoj, Prolom, Bujanovačkoj i Vranjskoj Banji, za “Gejzer” u Sijarinskoj Banji, “Banjicu” u Sokobanji, kao i za Bolnicu za plućne bolesti u Sokobanji.

Onima koji pripadaju filijali u Prokuplju na raspolaganju su sve te ustanove, osim onih u Sijarinskoj, Vranjskoj i Bujanovačkoj Banji.

Pirotski penzioneri mogu da se prijave za Nišku Banju, Prolom Banju, za obe ustanove u Sokobanji, kao i za Gamzigradsku Banju.

Planirano trajanje rehabilitacije je 10 dana, a pravo imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija. Uslov je da nemaju druga lična primanja.

Pravo da se jave na oglas imaju i korisnici penzija koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva (preračunato po srednjem kursu NBS na dan 31. januara 2023. godine 1 evro = 117,3742 dinara), pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 37.809 dinara - pojašnjavaju iz PIO fonda.

Prijave se podnose u udruženjima ili odborima na području filijale gde korisnik ima prebivalište, a iz Fonda napominju da članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov.

Prijave se mogu podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja - navode iz Fonda.

Dodaju da će rang-lista biti objavljena 21. radnog dana od dana isteka oglasa, a informacije o tome šta je potrebno predati uz prijavu dostupne su na sajtu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: