Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 30. 4. 2021.

| Društvo

Penzionisani inspektor Blagotić podneo krivične prijave protiv sudija Upravnog suda

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
blagotic-foto-A.-S.-JV
Podneo krivične prijave protiv sudija; foto: JV arhiva

Zato što su u razmaku od nekoliko godina u istom predmetu i po istoj stvari doneli različite presude, penzionisani inspektor niške policije Nebojša Blagotić podneo je krivične prijave protiv sudija Upravnog suda, odeljenja u Nišu. Za njega je to, kako kaže, tipičan primer nepoštovanja vladavine prava i to od sudija Upravnog suda.

Sudije su 2017. godine donele presudu kojom su konstatovali da je Blagotićev prestanak radnog odnosa u MUP-u bio nezakonit, suprotan odredbama Zakona o policiji.

Shodno odredbama Člana 7. Zakona o upravnim sporovima, pomenuta presuda je pravosnažna i protiv iste se ne može izjaviti žalba - kaže Blagotić.

Međutim, iste te sudije su jula 2020. godine donele novu presudu kojom konstatuju da je Blagotić penzionisan u skladu sa odredbama Zakona o policiji, odnosno na zakonit način, iako prva presuda iz 2017. godine nije ukinuta ni u jednom sudskom postupku, niti je pokrenut bilo kakav postupak za njeno ukidanje.

Napred navedeno ukazuje na očigledno nezakonito postupanje sudija Upravnog suda, odeljenja u Nišu, zbog čega sam ja podneo i krivičnu prijavu. Inače, predstavlja i tipičan primer nepoštovanja vladavine prava od strane sudija Upravnog suda. Postavlja se pitanje zašto su oni to uradili, da li im je obećano neko bolje mesto u pravosuđu, da li su dobili poklon ili su to uradili pod pritiskom? - pita Blagotić.

Inspektor Blagotić je nekoliko dana pre junskih izbora 2020. godine vraćen privremeno na posao u nišku policiju rešenjem Višeg suda dok se ne okonča njegov postupak koji od dana penzionisanja u oktobru 2015. vodi pred Upravnim sudom.

O krivičnoj prijavi koju je podneo odlučivaće Više javno tužilaštvo.


Blagotićeva priča

Nebojša Blagotić je bio inspektor Kriminalističke policije u sektoru Privrednog kriminala, a bez svog zahteva i znanja dobio je rešenje o prevremenom penzionisanju 7. oktobra 2015. godine, dan nakon što je tadašnjem direktoru policije Miloradu Veljoviću referisao o slučaju na kojem je radio. Svojevremeno je, gostujući u emisiji “15 minuta” rekao da je direktoru jednog preduzeća u Nišu u zloupotrebama, koje je istraživao kao inspektor, pomagao i jedan od aktuelnih većnika Grada Niša koji je član Srpske napredne stranke.

Kasnije je otkrio i druge detalje koji sežu do samog vrha države i SNS-a.

Nakon dve godine to rešenje poništio je Upravni sud, a tu presudu je prihvatila i Žalbena komisija Vlade Srbije.

Međutim, ne obazirući se na presudu Upravnog suda i odluku Žalbene komisije, direktor policije je Blagotića ponovo penzionisao u decembru 2017. godine. Skoro identična situacija se desila i 2018. godine, Blagotić se ponovo žalio i taj proces traje.

Reč je o inspektoru koji je bio jedan od najbolje ocenjenih u niškoj Policijskoj upravi i koji je vodio neke od najvećih istraga malverzacija i zloupotreba u privrednom kriminalu, a posebno se istakao u hapšenju "naftne mafije" 2013. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miladin Džinović

    11:10 // 2. 5. 2021.

    Imam isti problem sa Upravnim sudom ali druga tema.2017 doneta presuda a 2020 po istom predmetu i sa istim papirima različite presude.Nisam znao da mogu da podnesem krivičnu prijavu protiv sudije.

  • vlada niš

    23:01 // 1. 5. 2021.

    podrška za ČOVEKA!

  • Joca

    06:13 // 1. 5. 2021.

    Kad ce predsednik suda u penzinu.Ima starin gospodja koje treba da idu u penziju da se mladi zaposljavaju.Ne ispustaju im se plate, dilovi.Zna se sve.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: