Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 14. 2. 2020.

| Društvo

Penzionisani inspektor Blagotić zatražio od ministra da suspenduje direktora policije

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
blagotic 2 2019 foto A.S
Blagotić nastavlja borbu; foto: A. S.

Zato što ne poštuje odluke i presude suda i zato što je MUP kažnjen sa 150.000 dinara, jer nezakonito penzionisanog inspektora Nebojšu Blagotića nisu vratili na posao, ovaj inspektor iz Niša zatražio je od ministra policije Nebojše Stefanovića da pokrene disciplinski postupak i suspenduje direktora policije Vladimira Rebića.

Blagotić ocenjuje ovakvo ponašanje Rebića kao teže kršenje radne discipline koje je MUP-u nanelo i finansijsku štetu.

Navešću da oni obične policajce suspenduju i za iznose od 200 i 500 dinara kada nađu da su napravili neki propust. Pokazuju neku disciplinu, a u ovom slučaju radi se o očiglednoj bahatosti i zloj nameri i nečemu što svesno pričinjava štetu MUP-u - kaže Blagotić.

blagotic zahtev foto A.S Traži disciplinski postupak i suspenzijuIste sankcije traži i za Katarinu Tomašević koja je načelnica ljudskih resursa u MUP-u.

Pričinili su štetu. Ovde je sve čisto. Ministar je na potezu. Ukoliko propusti to da uradi onda bi moglo da se postavi pitanje njegove krivične odgovornosti - kaže Blagotić.

Penzionisani inspektor je dopunio i krivičnu prijavu protiv direktora Rebića koju je podneo sredinom septembra.

Prijavu je podneo zbog nevraćanja na posao, a sada je dopunio i informacijom da je došlo do prinudne naplate i kažnjavanja MUP-a, što on vidi kao zloupotrebu položaja.

Podsetimo, Osnovni sud u Nišu nedavno je kaznio MUP zbog nepoštovanja odluke da Blagotića privremeno vrate na posao.

Inspektor kaže da je ta odluka i dalje na snazi, ali da ga i dalje ne vraćaju na posao, a on je već zatražio od suda da ponovo kazne MUP, ali ovog puta duplo većim iznosom, kao i da se deo kazne odnosi i na Rebića.


Blagotićeva priča

Nebojša Blagotić je bio inspektor Kriminalističke policije u sektoru Privrednog kriminala, a bez svog zahteva i znanja dobio je rešenje o prevremenom penzionisanju 7. oktobra 2015. godine, dan nakon što je tadašnjem direktoru policije Miloradu Veljoviću referisao o slučaju na kojem je radio. Svojevremeno je, gostujući u emisiji “15 minuta” rekao da je direktoru jednog preduzeća u Nišu u zloupotrebama, koje je istraživao kao inspektor, pomagao i jedan od aktuelnih većnika Grada Niša koji je član Srpske napredne stranke.

Nakon dve godine to rešenje poništio je Upravni sud, a tu presudu je prihvatila i Žalbena komisija Vlade Srbije.

Međutim, ne obazirući se na presudu Upravnog suda i odluku Žalbene komisije, direktor policije je Blagotića ponovo penzionisao u decembru 2017. godine. Skoro identična situacija se desila i 2018. godine, Blagotić se ponovo žalio i taj proces traje.

Reč je o inspektoru koji je bio jedan od najbolje ocenjenih u niškoj Policijskoj upravi i koji je vodio neke od najvećih istraga malverzacija i zloupotreba u privrednom kriminalu, a posebno se istakao u hapšenju "naftne mafije" 2013. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    06:41 // 15. 2. 2020.

    Uvazeni Blagoticu, "vrana vrani,oci ne vadi"!

  • Mirko

    03:13 // 15. 2. 2020.

    Sud kaznio nas, gradjane, zbog greske pojedinca??? Izvini, casni sude i casni sudijo, krivi smo i kajemo se!

  • Naissus

    23:31 // 14. 2. 2020.

    "Riba smrdi od glave a cisti se od repa"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: