Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 3. 7. 2023.

| Društvo

Performans u Kukulovcu, selu poznatom po razmeni "glasovi za asfalt", pozvan i Drobnjak

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Kukolovce
Da li je asfalt dobijn pred izbore 2020. godine promeio živote Kukolovčana govoriće se večeras od 19 sati; foto: Čitalac

Inspirisani dešavanjima u leskovačkom selu Kukulovce pred izbore 2020. godine, iz pančevačkog Udruženja građana ”Institut za istraživanje korupcije Kareja” u tom selu uspostavili su ”Autohtonu školu vladavine prava Kukolovce 2020”, a večeras od 19 sati, kako kažu, proveravaće da li je asfaltiranje seoskog puta promenilo njihove živote. Poziv za "Berzu vladavine prava" su uputili i direktoru JP Putevi Srbije Zoranu Drobnjaku, koji je dogovorio razmenu glasova za asfaltiranje ulice.

Zbog neispunjenog obećanja još iz 2017. godine da će njihova ulica duga 2,5 kilometara biti asfaltirana, meštani sela Kukulovce su pred izbore 2020. godine najavili bojkot, međutim, samo par dana nakon toga to selo su posetili direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i najavili rešavanje tog problema.

U nedelji kada su građane očekivali izbori - ulica je asfaltirana, a Kukulovčani su, baš kao i 2017. godine, izašli na izbore i dali svoju podršku vladajućoj partiji. Upravo su ta dešavanja bila povod da Udruženje građana ”Institut za istraživanje korupcije Pančevo” dođe u selo udaljeno 7 kilometara od Leskovca i formira školu, ali, kako su rekli, ne u smislu institucije, već kao narodnu mudrost i učenje. vladavina prava - Kukolovce Poziv upućen Zoranu Drobnjaku; foto: S. J.

Da li su Kukulovčani nešto naučili o vladavini prava iz te škole, kao i da li im je asfaltiranje puta rešilo sve životne probeleme govoriće se večeras u tom selu, gde će biti održana javna diskusija na temu ”Berza vladavine prava - Kukulovce 2023”.

Mi smo to nazvali ”umetničkom predstavom” jer se radi o nesvakidašnjem primeru vladavine prava. Biće to otvorena diskusija u kojoj će moći da učestvuju svi, a iako znamo da neće doći, mi smo poziv poslali i direkotru Puteva Srbije Zoranu Drobnjaku, koji je dogovorio razmenu glasova za asfaltiranje ulice u Kukulovcu - kaže predsednik Udruženja Siniša Janković.

Podseća i da je direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak optužen za kupovinu glasova, da bi Viši sud u Nišu odbacio te optužbe, a da se ne radi o kupovini glasova tada je izjavila i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: