Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:54, 11. 4. 2023.

| Društvo

Perišić: Država izdvojila 900 miliona dinara za rekonstrukciju niške Ginekologije, početak ove godine

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Ginekologija-KC-Nis-foto-Vanja-Keser
Klinika stara 52 godine; ilustracija; foto: Vanja Keser

Za rekonstrukciju niške Ginekološko-akušerske klinike, koja je stara 52 godine, država je opredelila 900 miliona dinara, kaže direktor UKC-a Zoran Perišić i dodaje da bi to trebalo započeti ove godine.

Perišić je pre nekoliko dana rekao da su Kliniku na kojoj se nalazi i Porodilište stručnjaci za investicije i izgradnju pogledali od podruma do potkrovlja i zaključili da će njena kompletna rekonstrukcija biti jedan od prioriteta države.

Da je niško Porodilište dotrajalo nedavno je izjavila i ministarka zdravlja Danica Grujičić, obavestila predsednika Aleksandra Vučića, a on naložio ministru finansija Siniši Malom da nađe novac za rekonstrukciju.

Ministarka je bila pre dva dana i najavila rekonstrukciju Ginekologije i Porodilišta, gde je sada i neonatalni deo Pedijatrije. Država je već opredelila 900 miliona dinara za tu svrhu. To je divna vest - kaže Perišić.

Ne precizira kada će radovi početi, ali kaže da bi trebalo da sve počne do kraja godine. Ističe da je najpre potrebno odraditi planove i projekte, kao i da treba da se uključi Univerzitetski klinički centar u Nišu, državne institucije, institucije Ministarstva zdravlja i projektne centre.

Ono što je važno u budžetskom poslovanju je da obezbedite sredstva. Ta sredstva su obezbeđena već za ovu godinu, ne pričamo o nečemu što treba da se desi za neko vreme, već o nečemu što treba započeti unutar ove godine - zaključuje direktor UKC-a.

Perišić je i ranije najavljivao rekonstrukciju GAK-a, a na to da je kompletna Klinika u jako lošem stanju žalile su se i pacijentkinje i porodilje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mama

    22:33 // 14. 4. 2023.

    Da se sve porodilje pitaju GAK ne treba rekonstruisati nego srušiti i sagraditi novi. Ona zgrada je u raspadnom stanju...

  • Mita

    15:09 // 11. 4. 2023.

    Ja bih voleo da pitam Predsednika Srbije da li je GAK Niš deo UKC Niš i ako jeste zašto onda stalno priča i hvali se kako je Niš dobio prvi Novi UKC a sad ispada da je deo istog star 52 godine i renoviraće se "najverovatnije" do kraja godine posle hiljade zahteva, kukanja i molbi, možda....Isto važi i za Dečije Klinike, Infektivni kliniku, KArdiologiju, ORL, Očno. Onkologiju, Kožne itd.....

  • Ivan

    10:42 // 11. 4. 2023.

    I uporno renovirate i perete pare!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: