Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 7. 4. 2023.

| Društvo

Perišić: Ginekologija u Nišu stara 52 godine, očekujemo da bude prioritet za rekonstrukciju 

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
GAK-Nis-foto-Vanja-Keser
I dalje nema obećanja da će obnova početi ove godine; foto: Vanja Keser

Nišku Ginekološko-akušersku kliniku, gde se nalazi i Porodilište, nedavno su od podruma do potkrovlja pogledali stručnjaci za investicije i izgradnju, a zaključak je da će kompletna rekonstrukcija biti jedan od prioriteta države - rekao je v. d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić. To je još jedna u nizu najava o obnovi klinike u kojoj se godišnje rodi oko 3.500 beba.

Nakon nedavne izjave ministarke zdravlja Danice Grujičić da je o stanju u niškom porodilištu, koje je prema njenim rečima dotrajalo, obavestila i predsednika Aleksandra Vučića, koji je naložio ministru finansija Siniši Malom da nađe novac za rekonstrukciju, Perišić je danas izneo i nove informacije tim povodom.

Evo šta se desilo u vezi sa porodilištem - došla nam je Komisija Ministarstva zdravlja za kapitalne investicije, pojačana sa timom eksperata iz CIP-a. I ušli smo u Porodilište zajedno svi, pogledali sve od podruma do potkrovlja. Jednoglasan zaključak je bio da će oni predočiti Ministarstvu zdravlja kompletnu situaciju i da očekuju da ćemo biti u prvoj liniji prioritete za rekonstrukciju, ne samo Porodilišta. Ne može se renovirati Porodilište izolovano od svega, znači da ćemo biti u prvoj liniji prioriteta za rekonstrukciju cele zgrade - istakao je Perišić.

Perišić kaže da je zgrada GAK-a napravljena 1971. godine, a da su za 52 godine samo zamenjeni prozori, u okviru projekta energetske efikasnosti, a da je sve ostalo sa godinama onakvo kakvo je i bilo.

Mislim da će vrlo brzo da bude neka informacija na tu temu i mislim da je ključno bilo dolazak ministarke, kada se pojavila da obiđe Onkologiju i neplanirano smo otišli i na Ginekologiju, jer sam zaista smatrao da u Porodilištu gde godišnje 3.500 beba dođe na svet da je potrebno stvoriti neke druge uslove - naveo je Perišić.

Da je porodilište i kompletna klinika u jako lošem stanju godinama ukazuju i porodilje, pa i sam Perišić koji je rekonstrukciju najavljivao i ranije, ali ni sada nema preciznih informacija da li se obnova uopšte može očekivati ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aca

    21:41 // 9. 4. 2023.

    Kad vec renovirate, renovirajte i tog nutricionistu koji majke izmucene hrani sa parce leba i trouglic zdenke, kao da su psi a ne majke koje doje

  • ilija

    23:13 // 8. 4. 2023.

    to kako izgleda u prve decje godine kod zdrave roditelje itd

  • ilija

    23:11 // 8. 4. 2023.

    bakterije,virusi mikrobe itd sve to seta naokolo zatim depresivan i izmucen narod do vrha

    • itd, itd

      08:58 // 9. 4. 2023.

      trava puna s krpelji itd a niko ne prska itd pa će nastradamo itd

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: