Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 24. 11. 2023.

| Društvo

Perišić: I mene interesuje kada će krenuti renoviranje Porodilišta

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
GAK ulaz
Niški GAK već 3 godine prioritet, ali rekonstrukcija nikako da počne; Foto: JV/V. Milić

Obećana rekonstrukcija niške Ginekološko-akušerske klinike nije počela ni prošle, a ni ove godine, kao što su to nadležni obećavali, a kada će krenuti ne zna ni v. d. direktora UKC Niš Zoran Perišić koji kaže da veruje da će se to desiti, ali da i njega zanima kada.

Niško Porodilište staro je više od 50 godina, neke porodilje ga porede sa ratnim bolesničkim sobama, a nadležni već 3 godine uveravaju da je prioritet za rekonstrukciju i daju obećanja koja do danas nisu ispunjena.

Prvo je 2021. godine bila kriva korona, potom prošle godine nedostatak para, a ove kao da su zaboravili na to da je i ministarka zdravlja priznala da je "dotrajalo".

Obećanja više ne daje ni v. d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić, jer kaže da kao što novinari njega pitaju i on čeka i voleo bi da može da postavi pitanje "gde je ginekologija?".

Ginekologija je obećana da će biti renovirana i ja zaista verujem u to. Ono što je ministarka zdravlja profesorka Danica Grujičić izgovorila oko opredeljenih sredstava u budžetskom finansiranju to mora tako da bude i verovatno Ministarstvo za kapitalne investicije kod gospodina Marka Blagojevića taj projekat postoji, vredan je oko 900 miliona, jedino što ne znam, a što bi i mene interesovalo je kada - odgovorio je Perišić.

Za tih 900 miliona dinara koje Perišić sada pominje je pre nekoliko meseci rekao da su već obezbeđeni za ovu godinu u budžetu, te da je zato izvesno da će 2023. početi rekonstrukcija, ali se ipak ni to nije desilo.

Podsetimo, nedavno je i direktor GAK Dejan Mitić potvrdio da dok Porodilište ne bude rekonstruisano drugačije ne može da bude u njemu, jer 30 pacijentkinja koristi jedan toalet.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NSS

    18:43 // 24. 11. 2023.

    Ovom gradu je preko potrebno NOVO porodiliste, ovo sadasnje je uzas i niti ce biti niti moze da se renovira komplet. Bice samo sminka. Veliki je protok pacijenata svakog dana jos samo majstori fale da rade. Neka grad da parcelu, neka traze donacije od ambasada, apliciraju za EU fondove (i novi KC ne bi bio napravljen da EU nije dala pare) i neka ga naprave.

  • Ivan

    14:50 // 24. 11. 2023.

    Jesi rešio da se poradjaš direktore,pa te zato interesuje?
    Ili čisto onako zbog izbora?

  • Porodilja

    14:46 // 24. 11. 2023.

    Napravite obilazak GAK-a i obilazak kp doma i uporedite, mogu da se kladim da su mnogo bolji uslovi nego kod porodilja... Žalosno. A na sva usta želite natalitet

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: