Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 19. 5. 2016.

| Društvo

Perišić: Inspekcija će prekontrolisati “Goricu”

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-490x370-gorica
Još para za ovo preduzeće; foto: JV arhiva

Zbog lošeg poslovanja “Gorice”, gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da će tražiti da inspekcija obavi upravni nadzor u ovom preduzeću, a potom je moguće da će biti pokrenuti disciplinski postupci protiv menadžmenta.

On smatra da za disciplinske postupke i mere protiv menadžmenta i nadzornog odbora postoje uslovi, s obzirom na loše stanje u kome se ovo preduzeće nalazi - radnici mesecima nisu primili platu, zbog čega su donedavno spavali na groblju. Dodatne dugove su napravile i njihove tužbe protiv preduzeća.

Prema rečima gradonačelnika, za “Goricu” je od Grada dosad opredeljeno 320 miliona “sa svim što smo dali i što smo aktima predvideli da damo”.

U okviru tog iznosa Gradsko veće je odlučilo da da još 194 miliona za povećanje osnovnog kapitala “Gorice”, a ta odluka treba da bude usvojena na hitnoj sednici Skupštine početkom sledeće nedelje.

Evo šta se sa tim parama dešava - pokrivamo blokadu koja je u ovom trenutku 43 miliona i izmirujemo sve zaostale zarade zaposlenih u “Gorici” koji nisu primili platu, izmirujemo zaostale lične dohotke. Ostaju obaveze prema “Mediani”, “Parking servisu” i “Objedinjenoj naplati” koje ćemo reprogramirati. Grad je preuzeo i kreditne obaveze “Gorice” od 23 miliona - naveo je Perišić.

Podsetimo, zbog toga što nisu primili plate mesecima, kao ni novac za prevoz, radnici “Gorice” su deset dana spavali na niškom Novom groblju, da bi nedavno prekinuli protest nakon što je većina odlučila da prihvati ponudu gradonačelnika da im Grad da 30.000 dinara, lanč-pakete i kartice za prevoz.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mali Hijavata

    20:07 // 19. 5. 2016.

    U "Gorici" se mnogo kraducka a za tužbe nisu krivi radnici već prethodni direktori koji nisu hteli da potpišu Kolektivni ugovor. "Pčelica" potkrada roditelje - tužbe. "Toplana" potkrada korisnike - bunt. "Parking servis" paucima izludjuje gradjane - bes. Radnici "Gorice" spavaju na groblju... Gospodine Gradonačelniče - kud plovi ovaj niški brod ?! Ima li kraja ovom posrnuću ? A Izveštaj DRI ?!

  • shaft

    17:48 // 19. 5. 2016.

    Ajde da prihvatimo Gradonacelnikovu inicijativu kao postenu i zelju da se pronadje krivac za krah Gorice.No,kasno je Perisicu,firma je rastocena,trebalo je to kud i kamo ranije,kad je raspadanje pocelo!Ovako,gorak ukus postizborne borbe,da se ostane na poziciji Gradonacelnika,jer,i neki "drugari" iz stranke hoce to da budu!

  • Max Vespertine

    15:26 // 19. 5. 2016.

    Ako je tako,onda je red da i zbog lošeg poslovanja gradske vlade bude dovedena neka inspekcija koja ce transparentno objavljivati šta je pronašla.Jedan dan nema novca za tekuće troškove grada i dižemo kredite,drugi dan eto para niotkud,pokrivamo JP gubitaše i pravimo akvapark,budžet se objavi baš kad mora.

    Možda da svi izadjemo na groblja i čekamo lanč pakete dok oni bacaju naše pare na svoj ćef

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: