Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 27. 1. 2016.

| Društvo

Perišić: Komunalna policija mora bolje

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
komunalna
Komunalna policija nije ispunila očekivanja građana; foto: JV arhiva

Građani su nezadovoljni radom komunalne policije u Nišu, a kako kaže gradonačelnik Zoran Perišić, nije zadovoljno ni gradsko rukovodstvo. Nadležnima u komunalnoj policiji zaprećeno sankcijama ukoliko nešto ne promene.

Isto kao i za plate direktora, gradonačelnik Niša je tek posle 4 godine svog mandata shvatio da su građani nezadovoljni radom komunalne policije.

komunalna-policija Perišić traži bolji rad od policajaca; foto: FB strana Zoran PerišićIako sporadičnih primedbi na njihov (ne)rad ima maltene od njihovog osnivanja, Perišić je tek sada uočio da tu nešto ne štima i uslovio, kako kaže, rukovodstvo komunalne policije njihovim opstankom ukoliko nešto ne promene.

Najbolji pokazatelj nečijeg rada je to šta građani misle o tome. Prema tome, ako su građani nezadovoljni, ako ostavljaju primedbe na radno vreme, na način dostavljanja prijava onda je to pravi parametar. Ja tražim od komunalne policije da obavlja svoj posao i ono što očekuju građani od njih, bolje - rekao je Perišić.

Prošle godine, kaže Perišić, u komunalnu policiju u Nišu iz budžeta grada uloženo je oko 4,5 miliona i Grad sada, tvrdi gradonačelnik, očekuje da se taj novac vrati.

Dali smo za njihovu edukaciju. Kupili smo uniforme i dva nova vozila. I građani i Grad Niš očekuju da se ta sredstva uložena u njih vrate kroz bolju komunalnu higijenu i komunalni red u gradu. Menjaće se i Zakon o komunalnoj policiji i oni će imati veća ovlašćenja - rekao je Perišić.

komunalna-kljucevi Ključeve od nove "dačie" uručio uz pohvale; foto: FB strana Zoran PerišićGradonačelnik ipak ove kritike nije uputio početkom januara, kada je ključeve od dve “dačie” dodelio načelniku Komunalne policije Igoru Džoniću i kada je dvadesetak novih policajaca dobilo legitimacije, iako su neki od njih na platnom spisku od 2013. godine, ali zvanično nisu radili, jer nisu bili prošli sve obuke.


Već počeli da se popravljaju

Nakon kritika upućenih na rad komunalne policije, načelnik niškog odljenja Igor Džonić odlučio je da razgovara sa građanima svakog ponedeljka od 14 do 16 sati.

Ovakva odluke je doneta u cilju saradnje, bolje informisanosti građana, transparentnosti u radu, razmatranja postojećih problema i primedbi na postupanje komunalnih policajaca - piše u saopštenju komunalaca.

Prijemi će krenuti od 1. februara, a razgovore sve Nišlije mogu da zakažu od 28. januara svakoga dana na broj telefona 018/415-02-02.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milica

    06:55 // 29. 1. 2016.

    Za sve sto ih pozoves kazu da nije u njihovoj nadleznosti.Onda ZNACI dovedu mladog gospodina na TV,ZNACI da nam objasni,ZNACI,ZNACI...

  • Cane

    19:31 // 28. 1. 2016.

    Zašto?Treba li više da kažnjava?Ne, nego treba da deluje preventivno.A inspekcije treba da rade svoj posao.

  • Milorad Stojiljkovic

    16:41 // 28. 1. 2016.

    Sećam se uslova konkursa za prijem...bilo koja škola u četvorogodišnjem trajanju itd.Da li ja kao Visi sanitarni ekolog mogu da radim kao mašinbravar ili nešto slično.Sigurno ne.Isto je bilo i sa Komunalnom inspekcijom kada je u sistematizaciji grada Niša bilo jedanajest raznih zanimanja.Voleo bih da neko objavi strukturu stručne spreme kom.policajaca.,odnosno sistematizaciju za ta radna mesta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: