Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 1. 7. 2014.

| Društvo

Perišić: Meni bilbord ne smeta

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Slavimo-Beograd.jpg
Bilbordi sa tekstoom "Slavimo Beograd" nalaze se na više lokacija u gradu.

Nakon što je postavljanje bilborda u Nišu sa reklamom projekta "Beograd na vodi" izazvalo nezadovoljstvo mnogih Nišlija, gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da njemu oni ne smetaju.

Prema njegovom mišljenju, "kod nas postoji urođena mržnja prema svemu što nije iz Niša".

- Ja to ne razumem. Ja se trudim da se, kao i većina vas, ponašam kosmopolitski. Jedna netrpeljivost prema drugima nije primerena stanovnicima ovog grada. Meni ne smeta taj bilbord, ako ste to hteli da čujete iz mojih usta - istakao je gradonačelnik.

Beograd na vodi Perišić: Netrpeljivost prema drugima nije primerena stanovnicima ovog grada. (foto: Vanja Keser)Dodao je i da misli da je projekat "Beograd na vodi" dobra ideja.

- Kako da ja komentarišem bilborde na kojima piše: "Slavimo Beograd"? Evo možemo, kao imperija koja uzvraća udarac, da pošaljemo bilborde kada mi nešto pripremimo u Nišu tog tipa, da ih distribuiramo po Srbiji i da slavimo Niš. Ne znam ni ko ih je postavio, ni koja je ideja. Ideja "Beograda na vodi" je dobra, ako će to da uposli Srbiju, da da nova radna mesta i da podigne rejting Srbije - rekao je Perišić.


Anketa
Odgovarajući na pitanje Južnih vesti "Da li Vam smetaju bilbordi Slavimo Beograd u Nišu", čak 88 odsto čitalaca, od ukupno 2.659 koji su do 1. jula u 17 sati učestvovali u anketi, odgovorilo je potvrdno.

Nešto više od 7 odsto učesnika anketi izabralo je odgovor "ne", a skoro 5 procenata se izjasnilo da nema stav o tome.

Društvene mreže od juče preplavljuju postovi i komentari o postavljanju ovih bilborda kojima nezadovoljni građani ukazuju na "beogradizaciju" i siromaštvo juga, a na Fejsbuku je pokrenuta i stranica "Niš ne slavi Beograd".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vlada

    17:13 // 22. 7. 2014.

    Da razmišljaš svojom glavom i tebi bi smetali,ali pošto je ovo ideja Gospodara Vučića,ti si kao kosmopolita i širokih si shvatanja.Beograd na vodi-Niš u g.....a i još treba da slavim Beograd?????

  • Davor Todorović

    10:02 // 4. 7. 2014.

    Ima i jedan bilboard za Novi Beograd onamo kod durlandskog mosta kod Merkatora, treba i njega ukloniti.

  • gradimir bojkovic

    10:16 // 3. 7. 2014.

    Rodjaci,mislio sam da od mr.Zorana Živkovica nece biti antipatičnijeg gradonačelnika, ali...verovatno to društvo iz NESTa vremenom počne da liči jedno na druge, samo im fali mr.Frodo Slavkovic.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: