Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 21. 10. 2013.

| Društvo

Perišić: Nema više zapošljavanja u javnom sektoru

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic-posle-godinu-dana.jpg
Zoran Perišić, arhivska fotografija

Para za plate novih radnika u gradskim preduzećima više nema i svi zahtevi se odbijaju, kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Mere štednje koje je propisala Vlada Srbije, prema rečima gradonačelnika, sprovode se i na lokalnom nivou. Racionalizacija je neophodna i ona, kako kaže Perišić, u Nišu podrazumeva totalni prestanak zapošljavanja u javnom sektoru.

- Pre svega, prestanak zapošljavanja bilo gde na nivou gradskih uprava. Po Statutu Grada sva preduzeća, čiji je Grad osnivač, izuzimam javno komunalna preduzeća, su obavezna da od gradonačelnika traže odobrenje za bilo koje novo radno mesto. Pošto mi u ovom trenutku, u opredeljenoj masi za plate, nemamo dovoljno sredstava da povećamo broj zaposlenih, ja sve te zahteve odbijam - kaže Perišić.   

On objašnjava da, iako ne podležu direktnoj proveri, i javno komunalna preduzeća podnose izveštaje o novim radnicima.

- Ovim preduzećima sam naložio da mi mesečno dostavljaju izveštaje o broju zaposlenih i o promeni kretanja broja zaposlenih tako da ćemo i na kraju godine imati izvesnu sliku broja zaposlenih kroz sva javno komunalna preduzeća - rekao je Perišić.

Gradonačelnik Niša očekuje i dodatne mere Vlade Srbije, kojima će se pokušati stabilizacija ekonomske situacije u Srbiji, za koju se tvrdi da je vrlo teška.

On je rekao da se problem sa finansijama očekuje i naredne godine zbog čega će i gradski budžet biti restriktivniji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • duca

    00:41 // 8. 12. 2013.

    sve za bolnicu,unistio je grad.....

  • radnik vodovoda

    20:19 // 27. 10. 2013.

    novi direktor andrejevic je licno trazio da mu se poveca plata za jos 100 boda od nadzornog odbora u jkp naissusu i odma mu dali sramota a radnici u vodovodu primaju istu platu 15 godina dokle bre???

    • Naissus

      09:50 // 28. 12. 2013.

      Pa kad je covek veliki strucnjak sa pripravnickim stazom postao direktor Firme, i zbog toga nadzorni odbor mora da mu poveca platu sa kvote 7 na 8.Nije to mnogo otprilike nekih 15%.SITNICA

  • prike

    22:26 // 25. 10. 2013.

    ja sam aktivni clan sns imam i neke funkcije u stranci a nisam zaposljen ,i nemam nikakva primanja.Pa nije bas tako kao sto su vasi komentari prijatelji nije bas tako lako doci do posla.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: