Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 18. 8. 2021.

| Društvo

Perišić: Nevakcinisane zdravstvene radnike Kliničkog prebacujemo u administraciju

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
klinicki centar Nis
Nevakcinisani radnici idu u administraciju - navodi Perišić; foto: JV

Svi radnici Univerzitetskog centra Niš koji su odbili vakcinaciju protiv korona virusa biće prebačeni na administrativne poslove, ali im plate neće biti smanjene, potvrdio je direktor UKC-a Zoran Perišić za Južne vesti. Kako navodi, ova odluka neće uticati na kvalitet lečenja jer imaju dovoljno radnika, a da im je prioritetan cilj da zaštite pacijente.

Procenat vakcinisanih radnika u UKC-u je veliki, ali svi oni koji nisu primili vakcinu više neće biti u direktnom kontaktu sa pacijentima.

Smatram da radnici UKC Niš koji nisu vakcinisani i mogu biti lakše inficirani nego drugi, njihov kontakt i rad u jedinicama intenzivne nege i rad sa pacijentima može ugroziti pacijente i zbog toga smatram da je bezbednije za naše pacijente, a to je suština našeg rada - zdravlje pacijenata, da je bezbednije da budu na radnim mestima na kojima nemaju toliko ili nemaju uopšte kontakt sa pacijentima - navodi Perišić.

korona Navodi da ova odluka neće uticati na kvalitet lečenja; Foto: V. KeserKako ističe, reorganizacija ne bi trebalo da utiče na visinu plate.

Ne verujem, mislim da ne. Oni zadržavaju svoj koeficijent i mislim da neće biti promene u platama - dodaje Perišić.

Iako će ova odluka smanjiti broj onih koji brinu direktno o pacijentima, Perišić kaže da pacijenti zbog nje neće ispaštati jer Klinički ima dovoljno radnika. Iako nema tačne podatke koji broj radnika će preći u administraciju, navodi da je skoro 90 odsto lekara vakcinisano.

Perišić još jednom apeluje na sve da se vakcinišu i objašnjava da se situacija usložnjava - a to potvrđuje i podatak da na dečijem odeljenju ponovo imaju pacijente sa simptomima korone. Kod dvoje je virus potvrđen, dok je hospitalozovano sedam.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Peki

    06:14 // 24. 8. 2021.

    Plate odmah smanjiti neodgovornim sestrama i doktorima.Ta razlika da ostane Niskom zdravstvu a ne u bg.

  • Nebojša Stefanović

    07:26 // 20. 8. 2021.

    Jel na to gledate kao na neku kaznu? Stvarno ste ih potprašili, svaka čast.

  • Jovan Jovanović

    07:07 // 20. 8. 2021.

    Znači... Savesni radnici će ući u skafander i krvariti, a ovi drugi će piskarati. Stvarno ste ih kaznili... Ispada da će ljudi koji su se vakcinisali biti kažnjeni. Bravo... Dobru ste odluku doneli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: