Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 24. 6. 2013.

| Društvo

Perišić: Nisam nadležan za medijske odluke

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic-sredina-juna.jpg
Zoran Perišić, foto: infobiro.tv

Nakon zahteva Medijske koalicije da Grad poništi Odluku o javnom informisanju i postupak javne nabavke gradonačelnik Niša kaže “da to nije u njegovoj ingerenciji”.

Prvi čovek Niša Zoran Perišić uputio je predstavnike Medijske koalicije koju čine ANEM, NUNS, UNS, NDNV i Lokal pres, na institucije koje su nadležne da o tome odlučuju.

On je pojasnio da Odluku o javnom informisanju koju je donela Skupština Grada ne može da ukine gradonačelnik.

- Nije u nadležnosti gradonačelnika da odlučuje o ustavnosti i zakonitosti Odluke Skupštine Grada Niša i poništava istu, već se podnosioci predmetnog zahteva mogu obratiti Ustavnom sudu sa inicijativom za ocenu ustavnosti - rekao je Perišić.

Kada je reč o javnoj nabavci, Perišić nije odgovorio na zahtev Medijske koalicije koja traži poništenje javne nabavke, već je objasnio način na koji učesnici na tenderu mogu da se žale ukoliko nisu zadovoljni.

- Shodno odredbama zakona zahtev za zaštitu prava može da podnese svako lice koje ima interes da zaključi ugovor u konkretnoj javnoj nabavci. O zahtevu za zaštitu prava odlučuje naručilac ili Republička komisija za zaštitu prava u postupku javnih nabavku - rekao je Perišić.

Podsetimo, tokom protekle nedelje Medijska koalicija uputila je zahtev gradonačelniku Niša da povuče spornu medijsku odluku i poništi postupak javne nabavke zbog kršenja prava građana, kršenja Zakona o oglašavanju i zloupotrebe propisa o javnim nabavkama.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • john john

    08:57 // 25. 6. 2013.

    Ovaj nikad ni za sta nije odgovoran kad ga pitas....

  • Krtica

    19:29 // 24. 6. 2013.

    Ovi naprednjaci ne samo da koriste metode DS-a, nego ih i unapređuju. I to još sa kakvom arogancijom, čudo jedno. I to nema još ni godinu dana od kada su na vlasti. Mnogo su mi se uzneli, kad lupe....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: