Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 1. 7. 2015.

| Društvo

Perišić: Nisam primao velike plate

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perišić i stevanović
Gradonačelnik (desno) i načelnik Uprave za finansije rekli da je došlo "do zabune"; foto: FB profil Zoran Perišić

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić pokušao je da demantuje pisanje medija da je u julu 2014. zaradio 273.333 dinara, tvrdeći da mu je tog meseca obračunato svega 267.845 dinara.

I pored toga što mu je, kako su potvrdili on i načelnik Uprave za finansije Miljan Stevanović, tog meseca obračunata neto plata od oko 150 hiljada dinara i dnevnice i putni troškovi od 118.000, odnosno ukupno oko 267.000, on tvrdi da je prošlog jula prihodovao ukupno 127.719 dinara.

To dokumentuje i podatkom da je za celu 2014. godinu primio oko 2 miliona dinara, ali i da je njegova plata i u sedmom mesecu bila umanjena za oko 22.000 dinara na ime solidarnog poreza.

Imam problem sa mojim načelnkom da se dogovorimo šta je neto plata. Ja mislim da je to ono što legne na račun, oni kažu nije. Tako da je meni u julu obračunato 149.845, ali nakon odbijanja solidarnog poreza meni je plata bila 127.719 dinara, a nakon izmena u oktobru 2014. plata mi je 118.000 - kaže Perišić.

Ovo potvrđuje i načelnik Uprave za finansije koji kaže da je do zabune došlo zbog toga što “neto plata nije i primljena plata”.

Termin neto plata mora da se upotrebi, ali to ne znači da je i ta neto plata primljena. Od te neto plate sve do novembra 2014. godine se odbijao solidarni porez koji je konkretno u julu prošle godine bio 22.126 dinara - pojasnio je Stevanović.

Podsetimo, kako su Južne vesti objavile, pozivajući se na uporednu analizu plata gradonačelnika širom Srbije koju je objavio portal “Pištaljka”, Perišić je najplaćeniji sa obračunatom platom od 149.845 dinara.


Dnevnice uvećale sumu

Do cifre od preko 250 hiljada dinara došlo se, kako su pojasnili i Perišić i Stevanović, zbog "zaostalih dnevnica i putnih troškova koji su obračunati u julu 2014. godine".

Naime, kako je rekao gradonačelnik, smeštaj i noćenje njega i vozača je često plaćao iz svog džepa, ali zbog ušteda nije troškove odmah refundirao od grada, već je čuvao račune.

U jednom trenutku kada je Uprava to obračunala i isplatila onda sam došao u jednu paradoksnu situaciju. Po mom mišljenu sam postupio korektno, jer nisam ispostavljao račune svakog meseca nego sam u dogovoru sa načelnikom čekao povoljniju situaciju u budžetu i u jednom trenutku kad je sve to leglo, ispao sam “loš momak” - kaže Perišić.

Načelnik kaže da je na ime zaostalih dnevnica i putnih troškova gradonačelniku u julu 2014. obračunato 118.000 dinara, ali naglašava da mu to nije isplaćeno odjednom, već u više navrata nekoliko narednih meseci.

Ipak, u podacima o plaćanjima iz same Uprave za finansije, do kojih su došle Južne vesti, kao "datum plaćanja" cele sume od 118.000 dinara se navodi jedan jedini dan - 4. jul 2014. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Hristov

    20:37 // 17. 7. 2015.

    118 000,samo dnevnice,joj Srbijo,gde si,vidiš li dobročinitelje,to su moje 6 penzije(visoka str.sprema)...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Istrazivac amater

    13:29 // 3. 7. 2015.

    A evo i odluke-zakljucka gradskog veca:
    Закључак о доприносу носиоца јавних функција мерама штедње
    http://www.ni.rs/wp-content/uploads/gv/140515-87/140515-87-16.pdf

  • Istrazivac amater

    13:25 // 3. 7. 2015.

    Samo da se podsetimo: izvor Juzne vesti
    16:10, 15.05.2014. "Gradsko veće Niša uvodi mere štednje"
    http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Gradsko-vece-Nisa-uvodi-mere-stednje.sr.html
    citat:
    - Moj stav je da ako ja idem službeno u Beograd, moj vozač bi trebalo da dobije dnevnicu, a ja ne i to ću tražiti od svih da primenjuju. - rekao je Perišić

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: