Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 26. 3. 2024.

| Društvo

Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
hitna pomoc
Perišić kaže da je nelogično da Urgentni centar i Hitna pomoć budu tako blizu kao sada; foto: A. Kostić

Da će zgrada niške Hitne pomoći biti izmeštena najavio je nedavno direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić, a sada kaže da je određeno da nova grada bude izgrađena na gradskoj parceli površine 1 hektara, a koja se nalazi između "Stop šopa" i DIS-a.

Perišić kaže da će nova zgrada biti urađena u relativno kratkom periodu i da će se planovi koje je potrebno izmeniti zbog te gradnje naći na narednoj sednici Skupštine Grada Niša, koja će, napominje, biti održana 10. aprila.

Objašnjava da je izmeštanje neohodno jer je nelogično da Urgentni centar i Hitna pomoć budu udaljeni međusobno 50 metara.

Hitna pomoć treba da bude u delu grada sa dobrim saobraćajnim komunikacijama, sa dobrim prostorom za parking. Mi smo jednu takvu parcelu našli na Vizantijskom bulevaru, na prostoru ispod "Stop šopa" ka DIS-u - objašnjava Perišić.

Kaže da je ta parcela veličine 1 hektara, dok se sadašnja Hitna pomoć nalazi na prostoru od 53 ara.

Tim izmeštanjem, prosto gde se ona sada nalazi moći ćemo da stavimo u službu kliničkog zdravstva - rekao je direktor niškog UKC.

Veruje da će do kraja maja biti pripremljena sva dokumentacija koju je potrebno uraditi, da bi Ministarstvo krenulo u realizaciju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Vera

    23:13 // 2. 4. 2024.

    Lokacija sadasnje zgrade HMP je odlicna, jer je upravo tako svugde i zamisljena - u blizini domova zdravlja ili bolnica. Trebalo bi je nadograditi, prosiriti, srediti u svakom smislu, opremiti...ali ne i pomeriti. I, naravno, podstanice u udaljenijim reonima grada,male ali ful opremljene.

  • Milica Mitrovic

    19:12 // 27. 3. 2024.

    Da li vi, postovani gradjani, znate da Hitna pomoc ima 4 PODSTANICA i cenralu odakle krecu na teren? Ne krecu SVI iz Hitne pomoci! U zgradi HITNE POMOCI je samo CENTRALA odakle se pozivom salju ekipe, od strane dispicera, rasporedjene po gradu.
    Tako da, s' tim u vezi, NIJE BITNO gde se sama Zgrada Hitne pomoci nalazi. Tek toliko da ne brinete. Lp

    • nišlija

      13:40 // 28. 3. 2024.

      A vi ste stručno lice pa se razumete - gde je ambulanta smeštena?

  • Ivan

    15:51 // 27. 3. 2024.

    Nama u Duvaništu odgovara. Nažalost ne postoji bulevar koji spaja istok i zapad grada da bi svima bilo blizu. To bi se rešilo izmeštanjem pruge.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: