Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 28. 3. 2014.

| Društvo

Perišić: Odredili smo odgovorno lice u Direkciji

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Belami
perisic-jul23-2013.jpg
Za sada samo privremena rešenja u Direkciji za izgradnju grada, arhivska fotografija

Direkcija za izgradnju grada je važan segment u funkcionisanju Grada i kako je rekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, nakon hapšenja direktora i izvršnog direktora ovog preduzeća, preduzeti su koraci za njegovo normalno funkcionisanje.

Javno preduzeće Direkcija za izgradnju grada u jednom danu, nakon hapšenja zbog sumnji za zloupotrebu službenog položaja, ostalo je bez direktora Branislava Jocića, izvršnog direktora Branislava Jovanovića i pomoćnika direktora za pravna pitanja Dragana Krečkovića.

Gradonačelnik Perišić kaže da je problem funkcionisanja ovog preduzeća, za sada, rešen.

- Direkcija za izgradnju grada je jedan važan segment grada i zbog finansijskih obaveza odredili smo jednu osobu koja će potpisivati izvršenja i evidentirati nastale obaveze - rekao je Perišić.

Perišić nije precizirao o kojoj osobi je reč, ali je pojasnio da bi loše ili nefunkcionisanje ovog preduzeća moglo da dovede do stopiranja transfera novca iz republičke u gradsku kasu.

Bez načelnika je, nakon hapšenja Miodraga Breškovića, ostala i Uprava za komunalne delatnosti. Do daljeg funkciju načelnika, kako je rekao gradonačelnik, obavljaće njegov zamenik Hranislav Đorđević, koji ima sva ovlašćenja.

Za sada su ovo jedina rešenja doneta na kolegijumu Gradskog veća. O nekim većim promenama nije diskutovano, niti se, kako je rekao Perišić, razgovaralo o eventualnoj promeni koalicije na lokalu.

Podsetimo, grupa sadašnjih i bivših direktora Direkcije za izgradnju grada uhapšena je u utorak 26. marta, a nakon policijskog zadržavanja od 48 sati, određen im je jednomesečni pritvor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • okk

    22:59 // 30. 4. 2014.

    Nastavak: A posto gradonacelnik zeli da progura neke nelegalne stvari Bane ce jos biti u zatvoru.Samo je problem u tome da niko ne sme nista da potpise jer hapse sve redom. Uskoro ce se sve znati...

  • okk

    22:52 // 30. 4. 2014.

    Gospodin gradonacelnik ne kaze kako na sve moguce nacine pokusava da postavi odg.lice ali uvek dobija odgovor da je postavljenje doticnog nezakonito.

  • Perica

    16:25 // 29. 3. 2014.

    Svi prethodni funkc.su godinama pelješi ovaj grad i odnosili pare u Beograd gde su unapredjivani.Bane je barem gradio i borio se za Niš.ošo vam smeta dovedite Kosovara na njegovo mesto.SRAM VAS BILO!

    • prirodno

      11:28 // 30. 3. 2014.

      Moze se desiti da dodje i gori, ali je Bane operisan od struke i postenja.

    • Durlan

      14:02 // 4. 4. 2014.

      Tako je Perice u Njujorku žive samo pra stanovnici Amerike i vidim loše im je...aman dosta više sa podelama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: