Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:12, 28. 10. 2022.

| Društvo

"Perišić, Vodovod, Sotirovski, privatna klinika" - obezbeđenje opet sprečilo priključak

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
obezbeđenje ukc
Privatna poliklinika još bez piključka na mrežu; foto: Privatna arhiva

Radnici obezbeđenja Univerzitetskog kliničkog centra po drugi put sprečili su radnike Naissus-a da privatnu polikliniku Human priključe na vododvodnu mrežu. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski zbog toga najavljuje da će u slučaj uključiti Ministarstvo zdravlja i novu ministarku Danicu Grujičić, kako bi Grad izbegao tužbe investitora.

Nakon što je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić optužio gradonačelnicu Draganu Sotirovski za kriminal zbog privatne klinike u blizini UKC-a, slučaj je došao do niškog Tužilaštva, a umesto raspleta i rešenja, usledili su novi sukobi, ali između radnika vodovoda i obezbeđenja UKC-a.

Radnici Naisusa-a ni juče nisu uspeli da izvrše priključenje, a gradonačelnica je još jednom podsetila da su sve potrebne dozvole za izgradnju poliklinike dobijene još 2015, odnosno 2020. godine, kao i da je Grad dužan da im obezbedi priključak.

U ovom slučaju, s obzirom da to fizički nije moguće da se završi i jednom stavi tačka, mi ćemo verovatno sa novom ministarkom zdravlja morati da razgovaramo i rešimo taj problem, kako bi Grad, pre svega, izbegao tužbe investitora - rekla je Sotirovski.

Na potezu će, kaže, biti odluka Ministarstva zdravlja s obzirom da se radi o zdravstvenim ustanovama koje su pod njegovim okriljem i kojima izdaje dozvole za rad.

Nasuprot tvrdnjama gradonačelnice, a kako je ranije pisano, Perišić se žustro protivio tome i tvrdio da je ulica u kojoj se gradi privatna poliklinika, preneta na Republiku i data Kliničkom na “upravljanje i raspolaganje”.

Takođe, žalio se i na ugrožavanje bezbednosti, dovođenje pacijenata u zabunu, kao i ometanje funkcionisanja Univerzitetskog kliničkog centra, a sve to zbog privatnog investitora koji gradi odmah pored Urgentnog centra, za šta koristi put između gradilišta i UKC-a.

Ipak, ovoga puta, iz Kliničkog centra nisu želeli da komentarišu navode gradonačelnice, kao ni čin obezbeđenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Zgembo Adislic

    11:32 // 29. 10. 2022.

    Pre dve godine, u vreme vanrednog stanja, vlast je slala specijalce iz 63. padobranske sa dugim cevima da čuvaju Klinički centar, koji je svetinja, žila kucavica i niko ne sme da ga pipine. Parada je završena i sad mogu privatnici da se nakače na njega, da raskopavaju i koriste prilaz za urgentni. Ovo je kao da u Kolubari neko iskopa svoj privatni rudnik ili da u zgradi SANU otvore privatni faks.

  • Hipotalamus

    08:37 // 29. 10. 2022.

    Očigledno je da oni priznaju samo sud svoje partije i sud partije će im suditi i presuditi.

  • Dragiša Nikolić

    22:38 // 28. 10. 2022.

    Apsolutno je gradonačelnica u pravu samo što to "momci iz kafane" ne žele da priznaju, verovatno zbog kompleksa više vrednosti. Ukoliko bi ih "Humana" angažovala u budućem radu odmah bi promenili stav. Siguran sam. Pozdrav za najbolju gradonačelnicu...

    • Sotir

      21:12 // 30. 10. 2022.

      Uzmi sendvič, zaslužio si!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: