Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 8. 5. 2023.

| Društvo

Perišić naredio, zaposleni odgovaraju - o zabrani mobilnih telefona u niškom Porodilištu

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Porodiliste-foto-Aleksandar-Kostic
Naredba Perišića od 3. aprila o zabrani mobilnih telefona; foto: Aleksandar Kostić

Na osnovu naredbe v. d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Zorana Perišića mobilni telefoni su u niškom Porodilištu zabranjeni od 3. aprila, prema zvaničnim podacima. Odluka je doneta u skladu sa Zakonima i Statutom, navode iz UKC Niš, a odgovornost za nepoštovanje naredbe snose samo zaposleni i radno angažovani u ovoj ustanovi.

Nakon vesti o tome da su odnedavno i u pripremnim sobama niškog Porodilišta, gde neke žene borave satima, pa i danima, zabranjeni mobilni telefoni, građani su imali niz pitanja.

Novinari su zato uputili zvaničan Zahtev Univerzitetskom kliničkom centru Niš u kome su se našla neka od najvažnijih pitanja.

naredba Naredba o strogoj zabrani unošenja mobilnih telefona; foto: UKC Niš U odgovoru UKC Niš navodi da je naredbu 3. aprila doneo v. d. direktor Zoran Perišić.

Na osnovu Člana 24. Statuta Univerzitetskog kliničkog centra Niš, izdajem naredbu - strogo se zabranjuje unošenje mobilnih telefona i putnih torbi sa stvarima u Porodilište OJ Klinika za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Niš - odeljenje perinatologije. Naredba stupa na snagu odmah - piše u naredbi.

Koje su sankcije za porodilje koje ovu zabranu prekrše - iz odgovora se zaključuje da one neće biti kažnjene, već samo zaposleni.

UKC Niš, odnosno direktor ili Upravni odbor UKC Niš donose opšte i pojedinačne akte u skladu sa Zakonima RS, čiju primenu sprovode zaposleni i u slučaju nepoštovanja istih, povlači odgovornost samo zaposlenih i radno angažovanih lica u UKC Niš - odgovaraju.

Na kraju ističu da je unošenje ličnih stvari, među kojima su i mobilni telefoni, zabranjeno u svim operacionim blokovima UKC Niš, uključujući sale i pripremne blokove i to isključivo iz sanitarno-epidemioloških razloga.

Podsetimo, kako je Perišić nedavno pojasnio - ovu odluku je doneo, jer je bilo kovida među novorođenčadima, a da je mogući put prenosa bio upravo preko mobilnih telefona koje su majke razmenjivale.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milena

    11:59 // 26. 5. 2023.

    Ma treba bre protest ispred porodilista, ovo je sramota i bruka! Ostavka Perisicu, ostavka!

  • Irina

    18:23 // 10. 5. 2023.

    Perišiću, pod hitno u penziju. Ipak ispade da ćemo našeg Tigra od blata da pravimo.
    Tigre, vrati se , sve ti je oprošteno.

  • Igor

    18:24 // 9. 5. 2023.

    Ej strasno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: