Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 19. 8. 2020.

| Društvo

Perišić o dolasku na čelo KC Niš: Pričaću kad se bude desilo, ako se bude desilo

Autor:M. Zirojević, G. BjeletićIzvor:Južne vesti
zoran perišić
Najbliži mestu direktora KC Niš; Foto: A. Kostić

Previranja oko funkcija u vrhu niškog SNS-a trebalo bi da budu razrešena ovog meseca, a u toj raspodeli, prema nezvaničnim informacijama, bivši gradonačelnik Zoran Perišić dobiće mesto direktora Kliničkog centra. On nije želeo da potvrdi ovu informaciju, a ni iz Vlade Srbije ne potvrđuju da će se postavljenje prvog čoveka KC Niš naći na dnevnom redu sutrašnje sednice.

Prema saznanjima Južnih vesti i Zoran Perišić će postati direktor u v.d. stanju, kao što je poslednjih godina to bio i Zoran Radovanović. Neizvesnost među belim mantilima raste i oko toga ko će rukovoditi klinikama i ko će biti pomoćnik direktora.

Sam Perišić ne želi da komentariše sve ove navode “dok se nešto ne desi”.

Kao i u poslednje četiri godine ništa na tu temu nemam šta da kažem. Kad se bude desilo, ako se bude desilo, nazovite me, razgovaraću sa vama sa zadovoljstvom - rekao je Perišić.

Iako se čeka izbor nove Vlade Srbije, aktuelna u tehničkom mandatu sednice i dalje održava četvrtkom, a kadrovska rešenja su jedna od tačaka. Na dnevnom redu prošle sednice bila su postavljenja i u zdravstvu, pa je zamenik direktora novopazarske bolnice Mirsad Đerlek postao sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Da li će sutra na Vladi tema biti i niško zdravstvo i eventualno postavljenje Perišića, iz Nemanjine 11 nisu otkrili.

Te informacije nikada nemamo unapred - rekli su iz Kabineta Vlade.

Izvori iz SNS-a navode da je lično Vučić presekao nišku funkcionersku kombinatoriku i rešio naprednjacima rebus ko će šta biti, a da je Perišiću obećao da će direktor KC Niš "jednog dana" još posle Perišićevog odlaska sa mesta gradonačelnika 2016. godine.

Kada je Zoranu Radovanoviću istekao prvi mandat krajem 2016, konkurs je propao, a Perišić je bio jedan od kandidata i tada, međutim Radovanović je ostao v.d. direktor. Radovanović je na bolovanju, a prema tvrdnjama izvora iz Kliničkog centra, neće se vraćati na mesto direktora.

Kao kandidati za novog direktora KC Niš, pored Perišića, figurirali su i drugi lekari, još njih 5.

Podsetimo, Perišićev eventualni izbor deo je neizvesnosti oko toga ko šta dobija u vrhu niškog SNS-a, a najneizvesniji je bio izbor gradonačelnika. Poslednja informacija, koja će potvrdu dobiti možda već sutra kada počinje konstituisanje gradske vlasti, jeste da će Niš ubuduće voditi Dragana Sotirovski, a njen takmac za to mesto Zvezdan Milovanović dobiće ministarsku funkciju u novoj Vladi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    21:37 // 23. 8. 2020.

    Kad se nekome uslade fotelja, dnevnice, visestruke plate, pojavljivanje u medijima......

  • Nadamo se da ce biti mnogo bolje.

    10:36 // 21. 8. 2020.

    Realno niko nije zadovoljan radom ovim rukovodstvom KC Nis.Pro.dr Perisic je ozbiljniji i ima podrsku cuvenijih dr koji ce mu bezrezerno pomoci u radu

  • Bilja

    23:41 // 20. 8. 2020.

    Kada se bude desilo? Ako se bude desilo? Biće još više bahatosti nego sada!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: