Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 2. 2. 2023.

| Društvo

Perišić optužio gradonačelnicu za kriminal, a krivične prijave podneo protiv drugih

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Perišić Sotirovski
Optužbe na račun gradonačelnice, ali krivične prijave protiv drugih; foto: Fejsbuk / Dragana Sotirovski - Dragana Sotirovski Zvanična stranica

Slučaj Perišić - Sotirovski i optužbe za kriminal na račun gradonačelnice Niša Više tužilaštvo ne razmatra jer je, prema poslednjim informacijama odatle direktor Univerzitetskog kliničkog centra zapravo podneo krivičnu prijavu protiv tadašnjeg v. d. načelnika ​​Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove i JKP Naissus. Kada je reč o kontra prijavi, koju su vlasnici privatne klinike u blizini UKC-a podneli protiv Perišića, predmet će razmatrati Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu.

Još pre više od četiri meseca direktor UKC-a optužio je gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski, njene “službe” i saradnike za kriminal zbog privatne bolnice koja se gradi pored UKC-a, a za koju je Perišić tvrdio da se nelegalno priključuje na vodovodnu mrežu.

Human Sporna privatna klinika; foto: T. TasićSukob naprednjaka stigao je do Višeg tužilaštva, kako su tada potvrdili, ali sada saopštavaju da je Perišić krivične prijave podneo zapravo protiv tadašnjeg vršioca dužnosti, a sadašnjeg zamenika načelnika Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove Miljana Anđelkovića i odgovornih lica iz JKP Naissus zbog radova na priključenju privatne klinike na vodovodnu mrežu.

Navode da Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije postupa po toj krivičnoj prijavi, ali da je predmet još u predistražnom postupku.

Predmet je u fazi predistražnog postupka, a trenutno se očekuje dostavljanje dopunskog policijskog izveštaja o prikupljenim obaveštenjima u odnosu na navode prijave - navode iz Tužilaštva.

obezbeđenje ukc Naissus i obezbeđenje UKC-a; foto: JV/N. P.Kada je reč o kontra prijavi koju su vlasnici privatne klinike Vladimir Sinđelić i njegova supruga Olivera Sinđelić podneli protiv direktora Perišića zbog zloupotrebe službenog položaja, ona je dostavljena na nadležno razmatranje Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Podsetimo, obezbeđenje UKC-a u dva navrata sprečilo je radnike Naissus-a da priključe privatnu kliniku na vodovodnu mrežu, bivši gradonačelnik je zbog toga optužio sadašnju gradonačelnicu Niša za kriminal, usledilo je nekoliko međusobnih tužbi zbog privatne klinike, čime se bavi Tužilaštvo.

Gradonačelnica je rekla da će u ceo slučaj uključiti i Ministarstvo zdravlja kako bi Grad izbegao tužbu investitora, a advokat oštećenih vlasnika klinike Dobrivoje Perić rekao je da je Grad Niš dobio opomenu pred utuženje zbog naknade štete.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    08:04 // 4. 2. 2023.

    @ Ica - nije mi tata Janjic, jel si nasao uciteljicu , da ti vrati pare ?! Pa, upisi ove vecernje osnovne skole, sramota je da si nepismen !

  • Lana

    06:40 // 3. 2. 2023.

    A on promenio planove da se grade privatne bolnice kad je bio gradonacelnik a sada se pravi Toša

  • Lazini is Nisevac

    22:33 // 2. 2. 2023.

    Sto bi mi Svrljizani rekli "Covek za ukor" !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: