Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 19. 10. 2023.

| Društvo

Perišić, šurak u pritvoru, glavna sestra i sukob interesa: Agencija ispituje

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
perišić
Perišić nije prijavio da je sa šurakom potpisao ugovor o zaposlenju i aneks o "napredovanju", kao ni da je ženu rasporedio na mesto glavne sestre Klinike na kojoj je načelnik odeljenja; foto: UKC Niš

Zoran Perišić je kao vršilac dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu potpisao ugovor, a potom i aneks ugovora sa svojim šurakom, uhapšenim zbog laboratorije marihuane, za posao vozača saniteta, ali iz Agencije za sprečavanje korupcije kažu da im to nije prijavio, kao ni to da je svoju suprugu rasporedio na mesto glavne sestre Klinike za kardiologiju gde je i sam načelnik odeljenja. Da li su ispunjeni uslovi za pokretanje postupka protiv njega, zbog povrede Zakona o sprečavanju korupcije - Agencija proverava po službenoj dužnosti.

Perišićevom šuraku je nedavno pritvor produžen i treći put, a osumnjičen je da je bio deo kriminalne grupe sa kojom je dogovorio da se napravi laboratorija za proizvodnju marihuane u njegovoj porodičnoj kući kraj Prokuplja. Klinički centar Niš KOSTA 3 dana nakon "zaposlenja" šuraka Perišić "unapredio" ženu; Foto: Aleksandar Kostić

Nešto više od mesec dana pre hapšenja je sa svojim zetom Perišićem potpisao i aneks ugovora od 8. aprila 2022. godine i "napredovao" u vozača saniteta zaduženog i za unošenje i iznošenje nepokretnih pacijenata i hitan i medicinski opravdan transport bolesnika.

Nije poznato kako je zaposlen, ali se pored njegovog potpisa na ugovoru i aneksu našao i Perišićev. Međutim, iz Agencije za sprečavanje korupcije su Južnim vestima odgovorili da im to nije prijavio. aneks Agencija će ispitati da li ima sukoba interesa, jer Perišićev potpis stoji na ugovorima; foto: JV

Zoran Perišić, v. d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, nije se pismeno obraćao Agenciji za sprečavanje korupcije u vezi sa Vašim navodima da je imenovani, u svojstvu v. d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš, potpisao ugovor i aneks ugovora sa D. S, za posao vozača saniteta UKC Niš, s obzirom na to da je reč o bratu njegove supruge - navode iz Agencije.

Perišić takođe nije prijavio Agenciji da je 3 dana nakon što je "zaposlio" šuraka potpisao i aneks ugovora sa svojom suprugom Jelenom Perišić.

Novinari su imali uvid u taj dokument, u kome piše da osim posla više medicinske sestre u interventnim procedurama - odgovorne medicinske sestre Odeljenja invazivne kardiologije i elektrostimulacije srca, koju obavlja od 2015. godine, aneksom od 11. aprila prošle godine koji je potpisala sa suprugom, postaje i glavna medicinska sestra na Klinici za kardiologiju, gde je Perišić i jedan od načelnika odeljenja.

aneks Jelena Perišić Ženu rasporedio na mesto glavne medicinske sestre; foto: JV Na pitanja novinara da li je kao javni funkcioner bio u obavezi da im to prijavi - iz Agencije nisu dali precizan odgovor, već se pozivaju na članove zakona.

Prema čl. 41. st. 1. Zakona o sprečavanju korupcije, sukob interesa je situacija u kojoj javni funkcioner ima privatni interes koji utiče, može da utiče ili izgleda kao da utiče na obavljanje javne funkcije, a privatni interes je bilo kakva koristi ili pogodnost za javnog funkcionera. U skladu sa odredbom čl. 42. st. 1. Zakona, javni funkcioner je dužan da, prilikom stupanja na dužnost i tokom vršenja javne funkcije, bez odlaganja, a najkasnije u roku od pet dana, pismeno obavesti neposredno pretpostavljenog i Agenciju o sumnji u postojanje sukoba interesa ili o sukobu interesa koji on ili sa njim povezano lice ima - odgovoraju.

Nisu takođe precizirali da li je u ovom slučaju reč o sukobu interesa, ali su najavili da će, po službenoj dužnosti "pokrenuti postupak provere ispunjenosti uslova za pokretanje postupka zbog povrede Zakona o sprečavanju korupcije protiv Zorana Perišića kao v. d. direktora UKC Niš".

Novinari su od UKC Niš tražili informacije o tome kakav je status njihovog zaposlenog koji je 3 meseca u pritvoru, kao i kakva je procedura u ovakvim situacijama uopšte, ali i kada je reč o njegovoj zaradi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    18:56 // 19. 10. 2023.

    ( Ne) normalno, od toga nece biti nista. Treba sns- u da se zameris, da bi sglajzo!

    • Javasluk

      10:46 // 20. 10. 2023.

      Pa totalno nisi upravu.Pa nema ko se vise zamerio od njega i samom Beogradu a i ovde u Nisu.Spas je jedino sve obrisati i nove postaviti.

  • Smuk II

    18:51 // 19. 10. 2023.

    Predlog : Sve specijalizante iz KC Niš , "prekvalifikovati" u vozače ambulantnih kola , da i oni vide neku fajdu !

    • Hepek

      20:37 // 19. 10. 2023.

      A još bolje bi bilo da sve specijalizante iz kpd Niš zaposli . Eto sa nekim već ima i aneks .

  • Mile

    18:43 // 19. 10. 2023.

    Da je zemlja Srbija 1%, normalna država ovakav lik kao Dr Perišić, ex Nula Gradonačelnik bi odavno bio penzioner. Čovek pred penziju vedri i oblači, koju on ima viziju, želju, energiju...sem da pokazuje moć i obezbedi se. Sutra kad ode u penziju zaobilaziće KC Niš ..

    • Penzossss

      10:50 // 20. 10. 2023.

      Energiju nema, ali love ima mnogo.Prica se odskle za preskupu gardarobu koji nosi a ne prilici mu ni novcem koji zaradjuje zvanicno a ni po godinama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: