Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 14. 9. 2015.

Pešače magistralom do škole da ukažu na apsurd sistema

pesaci-djaci Roditelji u Nišu pokušavaju da dođu do gradonačelnika

Zato što im niko ne plaća prevoz jer za to "nema zakonskog osnova", đaci iz aleksinačkog sela Draževac koji idu u najbližu školu u niškom selu Donja Trnava početak školske godine proveli su kod kuće, a danas su rešili da se u školu vrate, i to - pešice.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • milojko milojkovic

    12:22 // 14. 9. 2015.

    Eee kako su nasi dedovi isli pesaka kad nisu postojala vozila...

    • Ssss

      13:03 // 14. 9. 2015.

      Jel po snegu od pola metra, uz planinu, 10 km?? Manite se toga, svima nama roditelji pricaju tu pricu. Ali bas zbog toga bi ovoj deci trebalo danas da se obazbedi prevoz, da ne bi isli kao svoji preci jer to nije neophodno danas kao tada.

    • Petar

      13:23 // 14. 9. 2015.

      Problem je, "Milojko", u tome, što su Vaši dedovi (i moj otac) išli peške, dostojanstveno (primereno vremenu i opštim mogućnostima), znajući da će ih isto tako (opet dostojanstveno) dočekatii njihovi učitelji. Ovde su u pitanju druge stvari. "Vlast" je isuviše zaokupljena "svojim problemima" i svojim interesom, da bi u eri raznih vrsta prevoza uošte razmišljala o ovoj deci. To njih a i mene boli!

    • andrijana milijic

      21:51 // 14. 9. 2015.

      E bas bih volela da znam da li tvoje dete,Milojko,ako imas decu idu pesaka u skolu po kisi,snegu,vrucini gde je brisan prostor i gde nema zive duse u rasponu od kilometar i vise.Lako je sprdati se s tudjim problemima,sta ces kad budes imao slicne!!!

  • Zbunjuel

    12:59 // 14. 9. 2015.

    E, kako su nasih dedova "biseri" bili limitirani na lokal, jer nisu mogli da "izadju na internet". A sada svako moz' da "tropa".

  • ***

    06:54 // 15. 9. 2015.

    Sram te bilo,birokratijo ! I ovo malo dece ova drzava nece da ispostuje.

  • Oblak

    07:50 // 15. 9. 2015.

    Rešenje ovog problema je sasvim jednostavno. Prevoz deci treba da plaća opština čiji su stanovnici, opština u kojoj njihovi roditelji plaćaju porez i sve ostale dažbine.U ovom slučaju Opština Aleksinac.To što idu u školu koja je na teritoriji Grada Niša nema nikakve veze.Brigu o toj deci mora da preuzme Opština Aleksinac. Zakon je jasan i ne znam ko zloupotrebljava decu i u koju svrhu

  • Srba

    09:28 // 15. 9. 2015.

    ceo nas sistem je apsurd ali briga one koji su uvlili dupe u fotelju i zive na racun celog naroda !!!

  • Andrijana Milijic

    10:36 // 15. 9. 2015.

    Deca su nevine duse,oni ne znaju za zlo koje odrasli poseduju u sebi,oni samo zele kao ostala deca da idu u skolu,da se smeju,igraju i uce sa svojim vrsnjacima.Ne zanm zasto su oni drugaciji od drugih,a i da su drugaciji prava su im ista.Sramota je i grehota da se na jednom bezbriynom detinjstvu,kavo bi inace trebalo da bude,navuce strah,nepoverenje,sumnja...Oni su samo deca!!!

    • Oblak

      11:47 // 15. 9. 2015.

      @Andrijana Milijic, potpuno ste u pravu, ali ovakvim komentarima samo skrećete sa puta razrešenja problema.Propisi moraju da se poštuju i niko ne želi da ih krši i da zbog toga snosi sankcij.Razrešenje ovog problema je sasvim jasno.Lokalna samouprava(Aleksinac)je zadužena za plaćanje kartica za prevoz svojih učenika u ma koju školu da idu.Učenici i roditelji biraju u koju školu će njihova deca ići

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: