Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 17. 9. 2019.

| Društvo

Pešačenjem od Niša do Beograda i "prodajom" koraka pomažu izgradnju roditeljske kuće NURDOR-a

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Bogdan Stevanović i Tamara Klarić stigli u Niš; foto: JV/J. A.
Bogdan Stevanović i Tamara Klarić novembra 2017. godine u Nišu; foto: JV/J. A.

Na put od Niša do Beograda od 256 km pešaka će u četvrtak, 19. septembra krenuti dvoje volontera i najboljih prijatelja Tamara Klarić i Bogdan Stevanović koji žele da ovom humanitarnom šetnjom "Pruži korak!" pomognu prikupljanju novca za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu koju gradi Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR.

Pešačenje počinje u četvrtak u 9 sati ispred dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Dečje bolnice Kliničkog centra u Nišu.

Nije teško probuditi dobro u ljudima. Ono je uvek tu, samo mu treba dati prostora i motivaciju da se pokaže. Osmislili smo ceo ovaj poduhvat kako bismo pokazali da svi zajedno možemo bolje, da ne postoji ništa snažnije od ljudi udruženih u dobro delo. Prethodna akcija "Pruži korak" pomogla je izgradnju dečje hemato-onkologije u Nišu sa 3 miliona dinara, ove godine cilj nam je bar duplo više i u njega verujemo svim srcem i svakim korakom! - poručuju Tamara i Bogdan.

nurdor Šetaj i doniraj; foto: printscreen Instagram profil"nurdor_srbija"

Stajališta za odmor i spavanje su predviđena u sedam mesta u Srbiji - tako da bi ovaj dvojac trebalo da stigne u četvrtak popodne u Aleksinac, dan kasnije u Pojate, u subotu da budu u Jagodini, a u nedelju u Svilajncu.

Smederevska Palanka je stanica 23. septembra, Mladenovac dan kasnije, a plan je da Tamara i Bogdan stignu u Ripanj 25. septembra.

Poslednjeg dana pešačenja, 26. septembra, biće organizovan "Marš solidarnosti kroz Beograd", koji će početi od Sportskog centra "Banjica "u 15 sati i završiti se u parku "Milutina Milankovića" ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, što je i cilj Bogdanove i Tamarine šetnje - kažu u NURDOR-u.

Oni koji žele da učestvuju u ovoj akciji mogu na svom telefonu da instaliraju aplikaciju "Pruži korak" koja će meriti korake i konvertovati ih u dinare. Prema rečima organizatora akcije, aplikacija bi trebalo da bude dostupna za telefone sa Android i iOS sistemima u toku dana.

Sumu novca koju na taj način budete prikupili, NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije iz Srbije - kažu iz NURDOR-a.

Aplikacija biti aktivna do 5. oktobra.

Podsetimo, novembra 2017. godine, mladi humanitarci Tamara Klarić i Bogdan Stevanović su pešaka iz Beograda stigli u Niš, a svoje korake “prodali” za više od 2 miliona dinara, da bi se što pre završilo dečije Hemato-onkološko odeljenje u Nišu.

Za one koji žele da pomognu na staromodni način, mogu poslati SMS sa sadržajem 1 na broj 1150 po ceni od 100 dinara ili uplatiti novac na račun NURDOR-a: 170-30010715000-82, poziv na broj: 12345, svrha uplate: Pruži korak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Savinmali

    20:32 // 18. 9. 2019.

    Ne mogu da instaliram, ne podržava telefon. Šteta

  • Mara

    15:52 // 17. 9. 2019.

    Humanost.Svaka čast

  • Srecko

    14:00 // 17. 9. 2019.

    Na pesacenje u gojzerice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: