Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 8. 7. 2011.

| Društvo

Pešake će kontrolisati saobraćajci u civilu

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
semafori

NIŠ - Dragan Pešić, zamenik načelnika saobraćajne policije u Nišu, saopštio je da će nesavesne pešake koji ulice prelaze van pešačkog prelaza kontrolisati saobraćajni policajci u civilu.

On je naveo i novinu da novouvedeni radari imaju mogućnost da snime registarske tablice automobila tako da će se doskočiti i vozačima koji ne vode računa o brzini na autoputu. Pešić je obrazložio u ciframa situaciju na niškim ulicama gde se vidi da se broj saobraćajnih nesreća nije smanjio od prošle godine.

- Upravo i preduzimamo mere kako bi sačuvali bezbednost na putevima. Ima mnogo nepažljivih pešaka, ali i onih koji na primer na autoputu voze brzinom od čak 200 kilometara na čas. Saobraćajci u civilu imaju pravo po zakonu da zaustave pešaka, legitimišu se i sprovedu zakonsku meru zbog nepropisnog prelaska van pešačkog prelaza - kaže Pešić.

Za sada se u gradu najviše nepropisno prelazi ceo potez od Ulice Milojka Lešjanina do Bulevara cara Konstantina. Opasnost od nepropisnih prelazaka takođe postoji i na Bulevaru Nemanjića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasmina Krstic

    09:10 // 13. 7. 2011.

    @Milan

    Poštovani gospodine Petroviću,
    U Evropi je svinjac kada centrom grada saobraćaju automobili a mi smo od centra napravili auto-pistu gde pešaci treba da idu pod zemlju da bi naši “Šumaheri” lakše gađali punim gasom Ured od Sata i obratno.
    O nesavesnim pešacima? Pa u ovom gradu niko ne poštuje propise! (ja ne znam ko je tu od koga video da saobraćajni znaci služe samo kao dekor)

    • Milan petrovic

      12:03 // 13. 7. 2011.

      Jasmina rec je o pesacima! u ovoj vesti se spominju pesaci! kad bude bilo reci o voznji i vozacima onda cemo da pricamo drugu pricu

      Ako se spominju pesaci - onda treba da se kaze da je njihova saobracajna kultura na nuli.. ne postuju propise sirom grada..prelaze kako oce.. i na kraju ko telad nista im nije jasno..

  • Jasmina Krstic

    09:41 // 11. 7. 2011.

    Jedno malo pojašnjenje preuzeto sa sajta „City on line“

    05. april 2011.

    Imaginarni pešački prelaz u centru

    Zakon kaže - nije prekršaj

    Prema važećim saobraćajnim propisima, saobraćajna policija nema prava da kažnjava pešake koji prelaze ulicu u centru Niša, iako tamo nema pešačkog prelaza. Razlog za to je velika udaljenost drugih pešačkih prelaza od centralnog trga.

    Zamenik načelnika saobraćajne policije, Dragan Pešić, kaže da pešaci ne mogu biti kažnjeni, već samo upozoreni.

    "Policajac pešaka ne može da kazni, ali iz bezbedonosnih razloga može da ga vrati nazad, da ga upozori ili da mu izda naređenje. Da bi mogli da kažnjavamo, mora da bude postavljen novi pešački prelaz ili da se ovi postojeći pomere i približe centru", rekao je Dragan Pešić. On kaže da je ovaj problem usmeren ka Upravi za saobraćaj grada Niša. Ona bi trebalo da odluči da li treba ponovo postaviti pešački prolaz na staro mesto ili približiti pešačke prelaze koji se nalaze sa obe strane centralnog trga.

    • Milan petrovic

      03:35 // 12. 7. 2011.

      jasmina koga ti zastupas? sta je poenta ..da grad bude svinjac ili da lici na nesto..?

    • Branko

      07:53 // 12. 7. 2011.

      U narodu ima jedna izreka: "Što se grbavo rodi, grbavo ostaje". Drugim rečima, loše rešenje ostaje loše i nikakvim naredbodavnim i kaznenim merama ne može da se poboljša. Ljudski je grešiti ali greške treba ispravljati u interesu građana i zato što razum to nalaže.

    • Milan petrovic

      10:34 // 12. 7. 2011.

      @Branko
      po koji put! Branko masis temu covece.. nije rec o urbanistickim resenjima.. radi se o tome da se nepostuju propisi - TO JE SUSTINA.. uhvatili ste se ko pijan plota tog konja.. nebitan primer.. po celom gradu pesaci tumaraju ko zombiji kako neko reko.. znaci nije rec ni o vozacima ni o urbanistickim planovima!

    • Branko

      11:58 // 12. 7. 2011.

      @Milan
      Gospodine Milane sada moram da Vam priznam, narod nije dobar. Mislim da svaki narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje a i vlast ima onakav narod kakav ju je izabrao. Ali pešačke prelaze, kružne tokove, saobraćajnu signalizaciju i režim saobraćaja, ne crtaju i ne propisuju ni vlast ni narod nego "stručnjaci" koji su za to učili "školu". E tu je problem.

  • Davor Todorović

    17:27 // 10. 7. 2011.

    A posebna je priča što u kružnom toku svi žele da ulete, neće da sačekaju drugog, svi misle da imaju prednost. Kolko puta i svađe nastanu, trube jedan trugom, haos prave.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: