Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 22. 4. 2019.

| Društvo

Pet škola u Nišu i okolini u Nedelji otkrića pokazuje magiju nauke

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
microbit
Demonstracija micro:bita; foto: flickr-com/Abington Free Library

Demonstracijama eksperimenata, radionicama, prezentacijama i predavanjima u 5 osnovnih škola u Nišu i okolini od 22. do 25. aprila biće obeležena Nedelja otkrića (Discovery Week).

Organizatori Nedelje otkrića su učenici i nastavnici koji pozivaju decu, ali i starije, da otkriju zajedno sa njima magiju nauke.

Prvog dana, 22. aprila, učenici će u OŠ "Kralj Petar Prvi" prikazati upotrebu džepnog računara - micro:bita u nastavi prirodnih nauka.

Mini-festival "Nauka je bajka" od 11 sati u utorak 23. aprila biće održan u OŠ "Branislav Nušić" u Donjoj Trnavi. Nastavnici i učenici će pokazati kako da izdvojite DNK, modelovanje, uštedu energije, kodiranje, proširenu stvarnost i druge aktivnosti.

U osnovnoj školi "Toplički heroji" u Pejkovcu kod Žitorađe od 10 sati biće održana radionica "Svemir od papira" na kojoj će se praviti modeli planeta i zvezda od papira.

U sredu, 24. aprila od 12 sati u OŠ "Učitelj Tasa" održava se MINT – školski naučni festival na kojem će biti organizovana predavanja, demonstracije eksperimenata i procesa, kao i radionice iz oblasti matematike, inžinjerstva, tehnike i svih ostalih prirodnih nauka.

Kako se rešavaju problemi uz pomoć micro:bit uređaja pokazaće učenici na demonstraciji koja će biti održana u četvrtak, 25. aprila od 12 sati u OŠ "Sreten Mladenović Mika“.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: