Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:15, 10. 4. 2020.

| Društvo

Peta žrtva kovida u Pirotskom okrugu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Korona ALEKSANDAR KOSTIC
U Srbiji preminuilo 71, od toga u Pirotskom okrugu 5 pacijenata; Ilustracija; foto: A. Kostić

Virus korona laboratorijski je potvrđen kod 23 pacijenta u Pirotskom okrugu, a kako kažu u Zavodu za javno zdravlje, preminula je još jedna osoba.

Iz ove ustanove ne saopštavaju pojedinosti o novom smrtnom slučaju, a sa novim podacima, ukupan broj preminulih u okrugu porastao je na 5.

Do petka, 10. aprila, testirano je 128 uzoraka, od kojih je ukupno 23 pozitivnih, i to 20 iz Pirota, 2 iz Babušnice i 1 iz Bele Palanke, a svi zaraženi su na lečenju ili kućnoj izolaciji.

U pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovano 11 obolelih pacijenata, a kako kažu u Zavodu, svi su u stabilnom stanju.

Sa područja okruga danas je uzorkovano još 20 briseva, koji će u subotu, 11. aprila biti poslati na analizu, a za 5 ranijih uzoraka koji su poslati, još uvek se čekaju rezultati.

Podsetimo, kako su saopštili iz nacionalnog Kriznog štaba, u Srbiji su danas, 10. aprila, umrla još 4 muškarca i jedna žena, pa je broj umrlih od početka pandemije 71.

Sve o korona virusu na jugu Srbije, pratite ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana

    14:39 // 11. 4. 2020.

    Pirot je opozicioni grad samim tim je i nebitan. A osoblje bolnice vec duzi period niko s nikim ne saradjuje. Tako da neko mora da bude kolateralna steta.

    • zoran

      08:10 // 12. 4. 2020.

      Pirot je bio opozicioni grad samo od 1996 do 2003. Posle toga je vlast formirana sa radikalima, pa sa Dinkićem, a sada je već dve godine sa Vučićem.

    • milan filipovic

      17:30 // 13. 4. 2020.

      Ivana Pirot nije opozicioni grad niti je bio.
      Vasic je sa Vucicem visr od tri godine a sad je pred kraj 2019 i zvanicno clan SNS-a

  • Jedino resenje karantin!

    12:14 // 11. 4. 2020.

    Jedino resenje je uvodjenje 24 casovnog karantina, nerazumem zasto su odustali od toga tako bi se sirenje zaraze stopiralo a i radnici i zaposleni u institucijama koji moraju da idu na posao SACUVALI OD VIRUSA.....neznam kome to ide u prilog da idemo na posao i u kupovine za dve nedelje sedenja kod kuce ne bi nikom nista bill a virus bi oslabio moc sirenja!

  • Jovan

    09:57 // 11. 4. 2020.

    U Pirotskom okrugu nesto nije uredu sa podacima. Neko treba to da objasni ljudima !!! Ali niko se ne oglasava da da tumacenje, zasto ???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: