Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:49, 16. 1. 2017.

| Društvo

Peti Svetosavski bal za decu škole “Bubanj"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Svetosavski bal
Humanost postaje tradicija; Foto: Arhiva JV

Svi koji žele da osete balsku atmosferu i pritom budu humani, i ove godine dobiće šansu za to na Svetosavskom balu, koji će biti održan u hotelu “New city” u subotu, 28. januara od 20 sati, a prikupljeni novac namenjen je za kupovinu kombija Specijalnoj školi “Bubanj”.

Muzika će biti kombinacija tradicionalnih plesova različitih zemalja, poput argentinskog tanga, engleskog i bečkog valcera, ali i operske arije. Program će upotpuniti folklorni ansambl “Oro” i plesni klubovi “Trio art” i “Step”.

Da bi sve bilo u skladu sa temom, propisan je i način odevanja i podrazumeva večernje haljine i odela ili starogradsku nošnju ili paradnu uniformu. Ovo je jubilarni 5. put kako se bal organizuje, a ideja je potekla od arhitekte Hadži Ivana Redija. 

Bal je otvoren za sve koji su spremni da onima kojima je pomoć potrebna pruže u granicama svojih mogućnosti. To je ideja vodilja ovih 5 godina koliko se bal održava. Još jedna poruka koju želimo da pošaljemo je da smo bolji zajedno, a to je ono što je srpski narod pratilo oduvek - kaže Redi.

Minimalna donacija je 2.000 dinara, ali organizatori naglašavaju da bi i veći iznos mnogo značio. Novac se uplaćuje na žiro račun Specijalne škole sa domom učenika “Bubanj” u Nišu, broj 840-5966760-34, sa naznakom “Dobrotvorni prilog za peti Svetosavski bal”.

Kupovinom kombi vozila mnogo ćemo olakšati dolazak dece u školu i njihov povratak. Od velikog je značaja jer imamo decu sa velikim problemima i gradski prevoz nije pogodan za prevoz dece sa motoričkim i drugim smetnjama. Biće veliko zadovoljstvo da rešimo taj problem zajednički - kaže direktorka škole “Bubanj” Snežana Čarapić.

Svake godine pomoć je išla različitim ustanovama, a 2016. je kupljen aparat za ergometriju Klinici za kardiovaskularne bolesti Niš i saniran je krov prostorija Udruženja građana za razvoj obrazovne i socijalne inkluzije “Drugačiji zajedno” - dece sa Daunovim sindromom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: