Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 5. 7. 2021.

| Društvo

Peti mesec od probe, pokretne stepenice ka Podzemnom i dalje nepokretne

Autor:Ljubomir Filipov, Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
podzemni
Pokretne stepenice i dalje nepokretne; foto: JV

Tačno pet meseci od svečane probe puštanja u rad pokretnih stepenica postavljenih u jednom od prolaza koji vode do Podzemnog prolaza u centru Niša, stepenice i dalje ne rade, a kada će građani moći da ih koriste i dalje nije poznato. U Kabinetu gradonačelnice Dragane Sotirovski kažu da su popravljene, ali se čeka na postavljanje nadstrešnica koje se izrađuju. U odgovoru o rokovima ne govore.

5. februara ove godine niški mediji i dopisnici okupili su se na trgu Kralja Milana, da po pozivu iz Kabineta gradonačelnice, isprate svečanu probu pokretnih stepenica koje bi trebalo da građanima omoguće praktičniji ulaz u Podzemni trgovinski centar.

Nakon brojnih reakcija na vest i pitanja da li je probno puštanje u rad pokretnih stepenica događaj vredan najavljivanja i okupljanja, niko od nadležnih iz Kabineta se ipak nije pojavio, a potparolka je ovaj poziv pravdala servisnom informacijom.

Danas, kao i nakon 10 dana od probe, ulaz u prolaz nije praktičniji, ali ima nagoveštaja da će stepenice konačno proraditi.

Iz kabineta gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski kažu da su one spremne za rad, ali se čeka na zamenu nadstrešnica na ulazima u Podzemni prolaz. stepenice I dalje nepoznato kada će proraditi: foto: JV

Pokretne stepenice su popravljene i biće puštene u rad postavljanjem nadstrešnica koje se rade po nacrtu GAF-a kako bi elektronika bila zaštićena od atmosferskih padavina - kažu u Kabinetu.

Kada će to uraditi nije poznato, jer iz kabineta nisu odgovorili na sva postavljena pitanja poslata mejlom, pa samim tim i dalje nije poznato kada će i stepenice krenuti da se koriste.

Iako su mediji bliski vlasti ranije objavili da će one biti u funkciji krajem februara, to se ipak odužilo, a građani će na njihovo korišćenje još sačekati.

Nepoznato je još koliko.

Do tada, građani će kao i do sada nogu pred nogu, polako utabanim stazama nepokretnih stepenica.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera ždera

    12:22 // 6. 7. 2021.

    Sećam se svaka vlast u nazad 30 i kusur godina pokušava da ih pokrene ali neuspešno, nisam siguran da će i ovoj vlasti poći za rukom, ali neka pokušaju nikad se nezna.

  • coa

    10:07 // 6. 7. 2021.

    Iskreno, najbolje je ukloniti ove pokretne i sazidati obicne.
    Ove "pokretne" ne rade od pocetka rada podzemnog prolaza, i svaka gradska vlast je bila kriva sto iste ne rade.
    Nema tela nema dela!

  • LanmiMajami

    07:52 // 6. 7. 2021.

    Mi smo izgubili pojam o dostojanstvu. Da imamo obraz i dostojanstvo druga pesma bi se pevala. Ovako od grada sa najbogatijom istorijom dolazimo do grada od kog su i okolni manji gradovi uredjeniji i sredjeniji. Recimo Pirot. Glasajte sns pa ce i obicne stepenice da budu upitne za neku godinu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: