Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 12. 5. 2022.

| Društvo

Peticija roditelja: Ne odgovara im datum dečjeg festivala, a plaše se i političke zloupotrebe dece

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
plesom do znanja
Roditelji traže pomeranje manifestacije; foto: Saša Đorđević

Tradicionalna dečija manifestacija “Plesom do zdravlja i znanja” koju organizuje PU “Pčelica”, ove godine je zakazana za radni dan u jutarnjim časovima, što je izazvalo nezadovoljstvo roditelja, jer zbog posla neće biti u prilici da isprate program svoje dece. Pojedini sumnjaju i da datum održavanja ima veze sa programom obeležavanja gradske slave i prisustvom funkcionera, pa su pokrenuli peticiju za pomeranje termina.

Manifestacija “Plesom do znanja i zdravlja” ove godine je zakazana za četvrtak 2. juna od 10 sati na stadionu "Čair", iako se, kako kažu neki od roditelja, ranijih godina održavala vikendom.

Osim što žele da prisustvuju događaju, zabrinuti su i zbog toga što se deca nakon manifestacije ne vraćaju u vrtić, pa zbog posla neće biti u prilici da ih odvedu kući.

Zvaničan razlog što je taj dan određen za proslavu, nisu dobili, ali kažu da su u razgovoru sa odgovornim licima iz “Pčelice” dobili informaciju da je manifestacija uvršćena u program obeležavanja gradske slave i da je odluka donešena u dogovoru sa Gradom.

Nije problem samo što ne možemo prisustvovati, već je problem što se odluke ne donose u dogovoru sa nama, već sa Gradom. To je dečija manifestacija, ne želimo da se deca zloupotrebljavaju gradske manifestacije. Pa kome će biti draže da vidi razigranu decu, roditeljima ili gradskim "ocima" - upitala je jedna majka.

pčelica Iz "Pčelice" ćute; foto: PčelicaKako sa nadležnima iz “Pčelice” nisu postigli dogovor, roditelji su pokenuli i onlajn peticiju za pomeranje manifestacije, koju je do 14 sati potpisalo više od 90 ljudi.

Ovim putem vas pozivam da potpišete peticiju za promenu datuma održavanja manifestacije. Želimo da se ovaj dogadjaj organizuje za vreme vikenda kako bi sva deca i svi roditelji bili u mogućnosti da uživaju u njemu - stoji u peticiji.

Šta na sve ovo kažu iz “Pčelice” nismo uspeli da saznamo, jer direktorka Svetlana Mitić nije odgovorila na poruke i poziv novinarke Južnih vesti.

Da li je dečija manifestacija uvršćena u gradsku proslavu, iz Grada nisu odgovorili uz napomenu da ćemo o detaljima biti blagovremeno obavešteni, kao i da je centralna manifestacija na dan gradske slave 3. juna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Za Našu Decu

    07:55 // 13. 5. 2022.

    Seča stabala, pretvaranje školskog dvorišta u parking, neplansko građevinarstvo, započete zgrade koje stoje kao ruglo, iz kojih raste drveće i sa kojih ginu deca, skidanje mobilijara, koševa, ukinute ili politizivanje dečije manifestacije. Niko se ne bavi ni reciklažom, ambrozijom na koju je sve više dece alergično. Niko ne misli na budućnost!

  • Bojan

    06:05 // 13. 5. 2022.

    Jednostavno nemojte decu da šaljete taj dan ako ne pomere, i propasce im zamisao. Mada Sotirovska kakva je da ne kažem šta ima da joj nahvataju par deteta po caru da se slika. Jer njen rad je 90% slikanja i poziranja.

  • Marko Milic

    22:10 // 12. 5. 2022.

    Donesena, ne može donešena.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: