Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 17. 7. 2017.

| Društvo

Peticija u Prokuplju za zabranu rada privatnim izvršiteljima

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
akcija u centru prokuplja foto lj.m.
Akcija se, kažu organizatori, nastavlja u svim gradovima Srbije; foto: Lj.M.

Više od hiljadu građana Prokuplja je potpisalo peticiju za ukidanje privatnih izvršitelja, koju je organizovao pokret Narodna jaka Srbija.

Organizatori akcije kažu da su već podneli zvaničan zahtev Narodnoj skupštini za ukidanje Zakona o izvršenju i obezbeđenju i zabranu rada privatnih izvršitelja kojima su, kako oni tvrde, data protivustavna ovlašćenja da vrše sudsku vlast donoseći rešenja o izvršenju.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže u borbi protiv privatnih izvršitelja jer samo udruženi možemo pružiti otpor ovoj nepravdi i izboriti se za ukidanje državne mafije, privatnih izvršitelja koji rade protiv naroda i građana Srbije – istakao je predsednik ovog pokreta Igor Jakšić.

On naglašava da je akcija koja ima simboličan naziv “Živi zid” krenula sa juga Srbije koji je, kako kaže, zapostavljen i zaboravljen od države i gde je i najveća beda i siromaštvo kod 80 % građana.

U okviru akcije posetićemo svaki grad, selo, svako mesto gde žive ljudi. Želimo da stvorimo jedan širi konsenzus, da dobijemo podršku građana kako bi se izborili sa nepravdom. Zasad je većina ljudi na našoj strani jer su mnoge nepravde primenom ovog Zakona u prethodnom periodu već učinjene građanima – dodao je Jakšić.

Organizacija Narodna jaka Srbija je, osim akcije potpisivanja peticije, uputila tužbu Ustavnom sudu za protivustavan zakon, a u narednom periodu, ukoliko država ostane "gluva" na njihove zahteve, kažu da će organizovati proteste i izlazak građana na ulice, ali će podneti i tužbu Sudu za ljudska prava u Strazburu.

Jakšić je pozvao sve građane kojima je potrebna pravna pomoć i savet da kontaktiraju ovaj pokret ili posete štand “Živog zida” kako bi razgovarali o konkretnim problemima i pomogli u njihovom rešavanju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vladimir korac

    22:26 // 3. 11. 2017.

    da sam znao da postoji ovakav pravedan pokret odmah bi se prikljucio jer danas malo ko brine o malom siromasnom coveku zato cu im i ja prici neka padne sila i nepravda!

  • Nislija

    13:26 // 17. 7. 2017.

    Kad ste u Nisu?

  • Miroslav

    12:36 // 17. 7. 2017.

    Vi ste gospodo 2014.g.bili protiv advokata koji su 8 meseci protestovali protiv ovakvih notara i izvršitelja. Čak su neki i likovali što advokati ne rade.
    A tada su ukazivali na ovo što nas sve guli do kostiju. Zato smo i zaslužili da budemo ovako gonjeni od strane ovih nenarodnih vlastodržalaca. U svakom slučaju se i kao advokat pridružujem ovom budućem pokretu protiv nenarodne vlasti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: