Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 4. 9. 2014.

| Društvo

Peticija za vraćanje cele "kružne" linije

Autor:J. Canić, Lj StojanovićIzvor:Južne vesti
kruzna linija
Prikupljanje potpisa na Bulevaru 12. februar

Meštani niškog naselja Ratko Jović počeli su da prikupljaju potpise kako bi "aerodromski" autobus ponovo išao starom trasom, odnosno do njihovog naselja.

Peticiju je pokrenuo Savet građana, a do sada je svoje potpise ostavilo oko 500 građana.

Podsetimo, od 1. septembra je počeo da važi novi sistem u gradskom prevozu i na ulice su izašli novi prevoznici, a jedna od novina je i da je takozvana "kružna" linija skraćena. Tako sada početna stanica u smeru A nije više niški aerodrom, već Tehnički fakulteti, dok je u smeru B to Mokranjčeva ulica.

Žitelji naselja Ratko Jović kažu da im je linija 34 puno značila jer ih je povezivala sa celim gradom, dok su sada "osuđeni" samo na jednu liniju do Brzog Broda.

potpisi Žitelji kažu da im "kružna" linija puno znači

- Većina ljudi je bila zatečena u ponedeljak kada su shvatili da nema više "kružne" linije. Ona je bila veoma važna, posebno deci koja idu u Medicinsku školu ili Gimnaziju “Svetozar Marković”. Sada će dosta đaka i zaposlenih morati da menja 2 prevoza i umesto 15 da putuju po 45 minuta - kaže jedan od meštana ovog naselja.

On navodi da su se nadali da će čak imati i više polazaka jer se u njihovom naselju uskoro otvara “Džonson elektrik”.

- Uvek je bilo putnika u “aerodromskom” autobusu i stvarno ne znam zašto su skratili liniju - pričaju žitelji.

Inače, u Direkciji za javni prevoz su još ranije najavili da će ova linija biti skraćena, a da su promene predložene jer sa aerodroma nema letova. Ipak, tada je rečeno da se ostavlja mogućnost da linija ponovo bude produžena ukoliko aerodrom "proradi".

Podsetimo, prema ranijim najavama gradskih vlasti bilo je planirano gašenje "kružne" linije. Ipak, pod pritiskom javnosti gradonačelnik Zoran Perišić je obećao da ova linija neće biti ukinuta.

Nova trasa

Linija 34 od 1. septembra saobraća sledećom trasom:

U smeru A: Tehnički fakulteti – Aleksandra Medvedeva – Bul. 12 februar – Kneginje Ljubice – Trg Kralja Aleksandra – Jovana Ristića – Dimitrija Tucovića – Železnička stanica – Kajmakčalanska – Vojvode Putnika – Vojvode Gojka – Njegoševa – Vojvode Gojka – Episkopska – Mokranjčeva (do postojeće okretnice linije 11) – Zetska – Bul. dr Zorana Đinđića – Sremska – Vizantijski Bulevar – Proleterska – Knjaževačka – Pantelejska – Bul. Nikole Tesle – Aleksandra Medvedeva (do Tehničkih fakulteta).

U smeru B: Mokranjčeva – Episkopska – Vojvode Gojka – Njegoševa – Vojvode Gojka – Vojvode Putnika – Kajmakčalanska – Železnička stanica – Dimitrija Tucovića – Jovana Ristića – Trg Kralja Aleksandra – Kneginje Ljubice – Bul. 12. februar – Aleksandra Medvedeva – Tehnički fakulteti – Bul. Nikole Tesle – Pantelejska – Knjaževačka – Proleterska – Vizantijski Bulevar – Sremska – Bul. dr Zorana Đinđića – Zetska – Mokranjčeva.
 

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    10:10 // 7. 9. 2014.

    E ovo Vam je očigledan primer kada neko odlučuje o bitnim stvarima u gradu, a pritom nema pojma o tome,niti je stručnjak,već nestručno lice primljeno u radni odnos po nalogu stranke.

  • laki

    13:20 // 5. 9. 2014.

    Poštovani sugrađani setite se 2004 god.Cene Niš-ekspresa 30 din i maltretiranja 150 kontrolora u gradskom saobraćaju i lini.34 kružne cena 15 din. ljubazni kondukteri 8000 putnika u 5 vozila dnevno

  • laki

    13:16 // 5. 9. 2014.

    Peticija da lin.34 se vrati aerodromu po staroj trasi da izađe iz sistema direkcije sa cenom karte 25 do 30 din. Intervali špic 7 min. van istog 15 min. bez kontrolora i ostalih nasilnika kao 2004 god

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: