Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:33, 13. 7. 2010.

| Društvo

Peticijom traže asfaltiranje

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

Žitelji Durmitorske ulice u naselju Vazdušna banja u Nišu, potpisali su peticiju u kojoj preko 200 komšija traži da im se asvaltira kolovoz i postave novi trotoari, jer su posle 50 godina postojanja, dotrajali tako da vozači doživljavaju havarije, a pešaci nemaju kuda da hodaju.

Durmitorska je duga 700 metara i glavna je u naselju, jer povezuje sve prilazne ulice, a nekada davno je napravljena od granitnih kocki koje su vremenom propale na mnogim mestima. Ta "ostrva" su povremeno krpljena, ali sada je propala i kocka i nekada postavljeni asfalt pa su se stvorile udarne rupe i ulegnuća kocki.

Porodice Stojanović i Cvetković, jedne od pokretača peticije, kažu da je najgore pešacima jer se od starosti trotoar truni.

- Imam dva deteta koje svakodnevno vodim u školu Kralj Petar I, jer je bezbroj puta moglo da dođe do sabraćajne nezgode. I ne samo ja, svi vode decu jer strahuju za njihovu bezbednost. Mi smo nedavno predali peticiju gradskoj upravi tako da očekujemo njihov odgovor - kaže Ljiljana Stojanović.

Verica Cvetković kaže da se u Durmitorskoj često napravi blato posle kiša.

- Kiša se sliva od poprečnih ulica koje su na većoj visini, tako da se posle padavina ne može proći. U hotelu “Tami rezidens” često borave učesnici seminara, savetovanja, a sada i vrhunski sportisti, tako da je bruka da do ekskluzivnog hotela dođu ovakvim kolovozom, a Durmitorska je jedini put kojim mogu doći do boravišta. Ovo celo naselje se sada mnogo proširilo i ima oko 5.000 građana čija komunikacija zavisi od Durmitorske ulice - ističe Cvetkovićeva.

Da su vozači do sada imali problema sada zbog različitih udubljenja u kolovozu svedoči vlasnik hotela “Tami rezidens”, Jovica Stojanović.

- Jedan Italijan je velikim putničkim autom upao u blato od zemlje koja se stvorila na putu, jer se razronila kocka kojom je pokrivena ulica. Drugi Italijan je, pak, pokušao da se mimoiđe sa automobilom i naleteo na šiljak na slomljenom trotoaru. Podržao sam peticiju građana Durmitorske. U Direkciji su bili vrlo korektni i kazali su nam da će to i učiniti, ali da je za to potrebno mnogo novca jer je Durmitorska duga nekoliko stotina metara - kaže Stojanović.

U ovom hotelu trenutno borave vaterpolo ekipe Australije, Španije, Sjadinjenih američkih država i Srbije, a pojedini meštani su se tokom proteklog vikenda sami organizovali da bi očistili travu i smeće koje se sakupilo duž ulice do hotela da, kako kažu, bruka bude manja.

Radiša Petković, Dragan Nikolić, Saša Gorunović i ostali su motikama, grabuljama i drugim alatom čistili urasla ostrava šibljem duž kolovoza.

- Čast koja je Nišu poverena da se u našem gradu održi Svetska liga u vaterpolu, ne smemo da uprljamo time što će sportisti videti našu nekulturu dok stižu u hotel. Zato smo i uzeli da pokosimo travu, sakupimo đubre i doteramo malo ovaj kraj kako im neugladne slike ne bi bile vidljive - kažu ovi građani.


Nema para za Durmitorsku

U službi održavanja u Direkciji za izgradnju grada Niša ističu da je Grad postao veliko gradilište i da je ponovna izgradnja ove ulice krupna investicija za Niš.

- Već tri godine se trudimo da uvrstimo Durmitorsku ulicu u program za adaptaciju, ali za to je potrebno 15 miliona dinara što mislim da Grad Niš trenutno nije u stanju da izdvoji. To je mnogo para za Grad. Te udarne rupe na kolovozu Durmitorske ćemo sigurno da popunimo - kažu u Direkciji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: